Lietotājs
Parole
rokijs / Kalifornijas 8. priekšlikums...

Kalifornijas 8. priekšlikums


Vēl atlikušas astoņas stundas līdz noslēgsies balsošana par Kalifornijas pavalsts konstitūcijas labojumiem, kas aizliegtu pašlaik legālās viendzimuma laulības. Dāņu avīze Politiken ziņo, ka greznajā San Francisko rātsnamā vien aptuveni 800 pāri ir saņēmuši laulību apliecības pēdējās nedēļas laikā. To startpā arī divi pasniedzīji manā augstkolās, kas pagājušnedēļ devās uz Kaliforniju, lai aprecētos pirms iespējamā aizlieguma.

Neskatoties uz savu progresīvo tēlu, Baraks Obama nav aktīvi un publiski pretojies 8. priekšlikumam. Tajā pašā laikā, Mišele Obama tiek vazāta pa geju mēdijiem kā nākošā mesija. Acīmredzot Amerikas GLBT tomēr tic Obamas pārmaiņu un cerību solījumiem.

Nav skaidrs, kas notiks, ja viendzimuma laulības tiešām aizliegs- vai jau noslēgtās savienības tiks atzītas par nederīgām. Jebkurā gadījumā, šodien Kalifornija ir pasaules vienlīdzības kustības uzmanības centrā. Pēdējo dienu sabiedrisko aptauju rezultāti ir neviennozīmīgi- dažas aptaujas rāda ka vielīdzības aizstāvjiem būs izdevies atvairīt šo uzbrukumu, bet citviet redzami nedaudz negatīvāki rezultāti.

Lai kāds arī nebūtu iznākums, jautājuma skaļā rezonanse jau tagad atdzīvinājusi diskusijas par vienlīdzību ASV un iespējams, ietekmēs pārējo pasauli, ieskaitot Latviju.

Publicēja: rokijs
Datums: 04.11.2008. - 23:45:05
Lasīts (reizes): 1852
Komentāri: 1
0 cilvēkiem patīk šis blogs
Komentāri (1)
flize | 05.11.2008. - 01:03:59
ko Tu cepies ?
© Lesbi.lv. Visas tiesības aizsargātas.
Kontakti  |   Reklāma  |   Lietošanas noteikumi  |  Privātuma politika  |  

Šis Interneta resurss, tāpat kā visi citi, izmanto sīkdatnes (cookies). Turpinot sērfošanu šajā resursā, Tu automātiski piekrīti sīkdatņu izmantošanai.