Lietotājs
Parole
rokijs / Jā, mēs varam!...

Jā, mēs varam!


Savā prezidenta kandidatūras pieņemšanas runā augustā Baraks Obama teica: Es zinu, ka pastāv atšķirīgi uzskati par viendzimuma laulību, bet mēs noteikti varam piekrist, ka mūsu homoseksuālie brāļi un māsas ir pelnījuši apmeklēt savu mīļoto cilvēku slimnīcā un dzīvot dzīvi brīvu no diskriminācijas."

Šonakt runu Čikāgā viņš sāka ar uzrunu "jaunajiem un vecajiem, bagātiem un nabagiem, demokrātiem un republikāņiem, melnajiem, baltajiem, latino, āziešiem, pirmiedzīvotājiem, homoseksuāliem, heteroseksuāliem, cilvēkiem ar ierobežotām spējām un bez spēju ierobežojumiem." Uzrunas galvenais vēstījums ir nešaubīgs un skaidrs- "Jā, mēs varam." Politiku ir iespējams pārdefinēt tā, lai retorikas objekti nebūtu negācijas un iedomāti draudi, bet gan cerība un vēlme tos pārvarēt. Jā, mēs varam!

Šis sauklis Amerikas politikā ir ienācis no Rietumkrasta lauksaimniecībā strādājošo latino imigrantu arodbiedrībām un pirmo reizi plaši bija dzirdams 2006. gada maija imigrācijas reformu demonstrācijās. Toreiz ielās izgāja tie, kas ticēja, ka ASV netaisnā imigrācijas sistēma, kas labprāt ielaiž iebraucējus, bet nelabprāt uzņem tos tiesīgu iedzīvotāju rindās, var tikt labota. Reformas tā arī nav īstenojušās.

Bet sauklis ir ieguvis jaunu skanējumu. GLBT organizācija Cilvēktiesību kampaņa pirms aptuveni stundas izplatīja paziņojumu, ka lai arī trijās pavalstīs ir pieņemti viendzimumu laulības apgrūtinoši likumprojekti, un Kalifornijas balsojums vēljoprojām nav skaidrs, viņuprāt šīs ir bijušas ārkārtīgi nozīmīgas un veiksmīgas vēlēšānas. Ir ievēlēti vairāki GLBT draudzīgi politiķi un pēc astoņu gadu pārtraukuma Baltajā namā ir cilvēks, kas neatbalsta naidu un neiecietību. Si se puede!

Publicēja: rokijs
Datums: 05.11.2008. - 09:41:42
Lasīts (reizes): 1870
Komentāri: 0
0 cilvēkiem patīk šis blogs
© Lesbi.lv. Visas tiesības aizsargātas.
Kontakti  |   Reklāma  |   Lietošanas noteikumi  |  Privātuma politika  |  

Šis Interneta resurss, tāpat kā visi citi, izmanto sīkdatnes (cookies). Turpinot sērfošanu šajā resursā, Tu automātiski piekrīti sīkdatņu izmantošanai.