Lietotājs
Parole
eques / Mīlestība kā darījums...

Mīlestība kā darījums


Neveiksmes. Neveiksmes, neveiksmes... neveiksmes?

Cik bieži, pēc kārtējām attiecību beigām mēs domājam - redz, tā bija neveiksme. Cepjamies par dažādiem jautājumiem - kur bija problēma - manī vai viņā? Kurā brīdī viss sāka iet greizi? Varbūt jau pašā sākumā? varbūt nebijām piemēroti viens otram? varbūt satikāmies neīstajā vietā, laikā? varbūt bija pārāk dažādi pieredzes līmeņi? Un tad viss... pēkšņi (vai varbūt nepamanāmi) beidzās. Tad visi šie jautājumi kā apmāti sāk maisīties pa galvu, un manāmi centieni tos izanalizēt, lai nākotnē šādas kļūdas vairs neatkārtotos.

Šī visa haosa rezultātā man ir izkristalizējies viens jautājums, uz kuru atbildot viss nostājas savos plauktiņos - Kas esi tu, un ko tu dzīvē gribi? Sarežģīts jautājums, piekrītu. Bet tas lielā mērā palīdz atbīldēt uz jautājumu - kāpēc tev vajadzīgas tieši tādas attiecības un tieši tāds cilvēks blakus, un kādēļ nekas nesanāk ar citiem, lai kā to gribētos. Vai iespējams, ka tu meklē otru cilvēku, lai uz viņa rēķina sakārtotu haosu savā dzīvē, un piedotu tai kādu jēgu? Un tad tev izveidojas siltas jūtas pret jebkuru, kurš dzīvē ienes kārtību un kādus striktus noteikumus, kam pakļauties. Var būt, ka otrs cilvēks nepieciešams tādēļ, ka pats tu esi pārāk vājš, lai spētu pretoties dzīves izaicinājumiem un riskēt, izdzīvot dzīvi ar pilnu krūti. Varbūt otrs blakus ir vajadzīgs tāpēc, ka tu pārāk baidies no sevis, neproti būt pašpietiekams, un otrs tev lej balzāmu uz mazvērtības kompleksu vagām? iespējams. Iespējams vispār mīlestība ir viens liels darījums - fizisks vai emocionāls, kurā katrs indivīds cenšas vienkārši apmierināt savas egoistiskās vēlmes - vēlmi pēc uzmanības, pēc stabilitātes, kārtības, atteikšanās no atbildības par savu dzīvi, utt. Sākumā vienmēr ir kaisle. Pēc tam ir izdevīgums. Vai varētu būt, ka mīlestība kā tāda nemaz neeksistē? Zinu, daudzi ar mani strīdēsies, jo iespējams to izjutuši. Ko teikt, es arī domāju, ka esmu to pieredzējis. Taču paanalizējot sīkāk, viss ir daudz sarežģītāk. Visādā gadījumā mīlestība ir un paliek viens bezgala liels un interesants noslēpums...

EV.

Publicēja: eques
Datums: 19.08.2009. - 23:40:10
Lasīts (reizes): 1757
Komentāri: 0
0 cilvēkiem patīk šis blogs
© Lesbi.lv. Visas tiesības aizsargātas.
Kontakti  |   Reklāma  |   Lietošanas noteikumi  |  Privātuma politika  |  

Šis Interneta resurss, tāpat kā visi citi, izmanto sīkdatnes (cookies). Turpinot sērfošanu šajā resursā, Tu automātiski piekrīti sīkdatņu izmantošanai.