menestins1
|
08.12.2007. - 11:11:05
Ir tā ka daži E patiešām ir nevainīgi, piemēram C vitamīns kalpo par antioksidantu, respektīvi, to pievieno produktiem, lai paildzinātu to mūžu, jo tā produkta vietā pirmais oksidējas C vitamīns (ar vārdu oksidējas ir jāsaprot paliek vecs, izmaina īpašības). C vitamīns oksidējas par nekaitīgu dehidroksiaskorbīnskābi, bet produkts ko tu nopērc vēl ir lietojams. Tāpat nātrija benzoāts, kuru lieto par vienu no konservantiem, var atrast parastajās dzērvenēs, tādēļ arī dzērvenes var ilgi uzglabāt svaigas. Protams ir tādas pārtikas piedevas, kas kalpo par krāsvielām, emeulgatoriem un stabilizētājiem. Bet ja šo piedevu nebūtu, es šaubos ka kāds pirktu majonēzi, ja tā būtu noslāņojusies, vai gaļu, kas ir bāli sārtā nevis izteikti sarkanā krāsā. Tikai mūsu pašu iegribas ir noveduša ppie tā, ka vairs nav praktiski dabīgo produktu. Aizej uz Zaļo tirgu un paskaties cik tur maksā bioloģiski tīra lauksaimniecības produkcija. Ir neliela atšķirība, ka mūsdienās audzēt tīru pārtiku jau ir modes lieta un tas ir arī dārgs prieks. Visiem vienmēr vajag lielāku un skaistāku un krāsaināku.
Es pērku to ko es gribu un varu atļauties, produkta marķējums man nav īpaši būtisks. Dzīvojam tikai vienreiz un tādēļ es sev neliedzu šos prieciņus: iekosties žāvētas vistas (žāvējumi satur lielu daudzumu poliaromātisko ogļūdeņražu, kas ir potenciāli kancerogēni) stilbā, uzgrauzt frī vai čipsus (satur dažādus eļļu oksidācijas produktus, kas arī ir kancerogēni) vai vnk iedzert alkoholu (tas vnk ir kaitīgi). Ja gribu veselīgu produkciju, aizbraucu uz saviem laukiem, uzvāru kartupeļus un nošmorēju pašu audzētu trusi vai vistu.