oomny
|
26.02.2010. - 05:35:26
leonora gudru lietu pateica.
par to jau te kaut kad, ne tik sen, bija diskusija - par attiecību būvēšanu uz seksa, un par seksuālās saderības nozīmīgumu attiecībās.
es arvien vairāk pats pārliecinos, ka, attiecībām veidojoties, seksuālo saderību ir noderīgi noskaidrot pēc iespējas drīzāk, lai aiztaupītu lieku vilšanos.
es nekad neesmu bijis prinču baltā zirgā gaidītājs, tiesa, arī ne jāklis kolekcionārs. bet tagad, uz vecumu, pierodu pārlieku neieķerties cilvēkos, pārāk necerēt uz kaut ko lielu un skaistu, balstot šīs cerības tikai uz niecīgām pirmo iespaidu druskām un uzpūstām ilūzijām. nepāprotiet, nebūt neesmu savtīgs un cinisks narciss, esmu mīļš, jauks un rūpīgs, taču mana pieeja attiecību veidošanai un kopšanai kļūst arvien lietišķāka. sev par pārsteigumu, arvien vairāk tuvojos principam "i fuck on the first date".
"pirmais skats, pirmais smaids... " pirmais kniebiens - un viss skaidrs: "paliekam uz kontaktiem" vai arī "nu labi, tiekamies kaut kad... tu esi lielisks sarunu biedrs, varbūt aiziesim kādreiz kopā uz teātri, labi?" (hehe, esmu lupata, jā. pārāk bieži man neceļas mēle pateikt "sorrī, mums nekas nesanāks. saproti, ne-kas? un nezvani man.", tā vietā es ļauju kontaktam nomirt savā nāvē. lai gan apgalvoju, ka mīlu tiešumu un atklātību.)
"A jesli posle pervovo raza ne hočetsa, to i v Golden vmeste netu smisla idti."
te leonora ļoti ironiski pateica, bet arī šajā ironijā ir sava daļa patiesības.
uzturēt tādas nedataisītas attiecības, kurās ir gaidīta un cerēta pilnvērtīga kopība, bet seksā nesaskan - nu kāda jēga?
tikai iedzert krogā vai parunāt par mākslu var ar draugiem. boifrendus un gērlfrendas ne priekš tā cilvēki meklē.
pirmajā tikšanās reizē (vai pat ne tikai pirmajā, bet arī otrajā utt., un vēl sarakstē utjpr.) gari obščacca par seksu, lai узнать его предпочтения в сексе - arī garām. ko tur daudz runāt, vajag darīt, uzreiz viss būs skaidrs!
jā, ir noderīgi, pirms ķerties pie lietas, noskaidrot pamatvēlmes - lai nebūtu nepatīkamu pārsteigumu, kad izrādās, ka, piemēram, vienam patīk izteikti maigs sekss, bet otram brutāli kaislīgs. bet gari apspriest preferences nav jēgas, jo praksē detaļas var izrādīties gluži citādas, nekā tās izklausās, vārdos aprakstītas. no pieredzes saku.
jā, seksā atrast kompromisus var, bet reizēm gadās, ka seksā nu galīgi neštimmē, lai gan ir dvēseliska radniecība un abpusējas vizuālas simpātijas.
un vēl jau ir tāds attiecību modelis kā pišļi, fuckbuddies. partneri, kas viens otram sniedz tikai fizisku tuvību, bez nekādas romantikas un zaķīšiem kaķīšiem. ekstrēmi lietišķas attiecības, kurās nekāda romantika netiek ne meklēta, ne paredzēta, ne pieļauta. par to varētu gari runāt, bet ne šoreiz.
freshet un citiem, kas paradumu maiņu, kad sekss kļūst par attiecību pamatsastāsvdaļu un cilvēki partnerus gultā velk ašāk, sauc par degradāciju - ja tā pieiet lietām, tad atliek tikai viens solis līdz apgalvojumiem, ka internets un citas mūsdienu labierīcības ir ļaunums, ka dzīvojam pirmsapokalipses laikmetā, ka agrāk zāle bija zaļāka, un ka agrāk, ziniet, cilvēki brauca ar zirgu un visur paspēja laikā.
agrāk par seksu nerunāja, agrāk pisās tikai tumsā un zem segas. vai tā bija labāk?
nezinu. noteikti bija savādāk, un nebija slikti tā, kā bija agrāk, bet tagad ir tā, kā ir tagad.
steidzīgā laikmetā dzīvojam. viss kļūst ātrāks. cilvēki neapmainās ar iesmaržinātām mīlas vēstules ar pašsacerētiem dzejoļiem mēnešu un gadu garumā kā pirms divsimt gadiem, tā vietā cilvēki liek sludinājumus un raksta īsziņas tipa "nopišamies šodien pulksten tikos un tikos?".
nav labāk, nav sliktāk. ir citādi.