jokdare
|
08.11.2007. - 16:58:24
Pārlasot visas iepriekš paustos viedokļus sapratu, ka ir tikai ‘bijušā pacienta’ sūdzības, par ārstiem, kuru rīcību es drīzāk nodēvētu kā neētisku vai arī mazliet muļķīgu. Konkrētāk neētiski ir tas gadījums ar ziediem un konfektēm, muļķīga bija saruna par tām sēnēm. Neviens no diskusijas dalībniekiem tieši par konkrētu kaitējumu nav padalījies, piemēram – man kļūdaini noteica diagnozi un man tagad nav kājas un es ienīstu visus ārstus un visas medicīnas iestādes.
Humors ir katrā iestādē un jebkurā nozarē. Iespējams ja es darbā runātu par tēmu, kuru slikti vai arī nepārzinu, piemēram, par kosmosu, tad kādam, kurš saprot kaut nedaudz mana runa liktos smieklīga un muļķīga.
Laikam nav par tēmu, bet man nav par ko sūdzēties. Iespējams neslimoju, iespējams visi mani ārsti ir gandrīz ideāli. Varbūt veiksmes noslēpums ir tāds, ka lielāka daļa manu ārstu ir vīrieši. Darba specifikas dēļ gadā ir jāiziet divas medicīniskās komisijas, viena reizi gadā otra ik pa pusgadam. Uzskatu, ka jebkuram ir pienākums regulāri pārbaudīties, nevis gadiem ilgi neapmeklēt nevienu ārstu un pēc tam brīnīties.
Jā, piekrītu, ir bijušas rindas, ir bijuši mazliet nervozi ārsti, kuri ieradušies tieši no operāciju bloka. Jebkuras specialitātes ārsts regulāri apmeklē kursus kvalifikācijas celšanai, regulāri piedalās semināros un pie pirmās izdevības piehalturē arī kur citur.
Nav tā, ka visa ļaunuma sakne ir nepietiekoša atalgojuma dēļ. Ja runā par valsts medicīnas iestādēm, tad tur ir vesela ķēdīte. Pakalpojuma kvalitāte ir atkarīga arī no iekārtām medicīnas iestādēs.
Ir pietiekoši liela izvēle. Ja kaut kur kaut kas nepatīk, tad jāmeklē kāds cits speciālists citā iestādē. Ja gribās kasīties, ir nauda un pārzinām likumus, ir stipri nervi sūdzam viņus visus tiesā. Piekrītu, ka ir bardaks valstiskā līmenī, bet par kvalitāti es nešaubos, jo pierādījums ir tas, ka pie mums sevi apārstēt vai arī padarīt skaistākus brauc ļoti daudz cittautiešu.
Es pati gribēju būt ķirurgs. Sākums bija it kā daudzsološs līdz vienā brīdi neizturēja nervi – eksplozīvs raksturs. Mani patrieca ar kaunu. Es apbrīnoju ārstus un esmu viņiem pateicīga. Līdz šim man vienmēr ir palīdzējuši.
Un ja runā par medikamentiem. Ja ir izrakstīti, neviens obligāti neliek dzert. Ja kāds ir gudrāks par ārstu var ārstēties arī ar tautas līdzekļiem. Daži medikamenti, kas der katram dzīves gadījumam ir nekaitīgāki nekā izdzertais grādīgais kāda pasākuma laikā.