vitux
|
11.03.2007. - 20:11:38
Man ir labas ziņas! 2.martā aizeju uz deRome viesnīcu nodot asinis, kabatā izdruka par statistikas datiem (ka pēdējos gados LGBT vairs nav riska grupa) - tā sakot, pilnā ekipējumā, ar pierādījumiem, lai beidzot ir iespēja teikt patiesību un nepiedzīvot diskrimināciju. Kareivīgi sasprindzinu pirxtus ap pildspalvu un ķeros klāt anketai. Izeju visai cauri un - še tev! Nav tā trakā teikuma! Lasu vēlreiz - ahā, jaunas vēsmas! Nejēdzīgā teikuma vietā (atradīsiet arī
www.vadc.gov.lv) tagadiņās stāv raxtīts:
vai jūsu dzimumuzvedības dēļ pastāv risks inficēties ar slimībām, ko pārnes ar asinīm?
Nu re, cita lieta! Un kā tas nākās? Malieks, man ir versija. Pērn pāris reizes anonīmi nosūtīju VADC e-pastu, kurā lūdzu pamatot, kādēļ LGBT liegtas tiesības nodot asinis. Abas reizes man minēja, ka tā ir riska grupa. Tad "Mozaīkas" vārdā sazinājāmies ar vienu no Saeimā pārstāvētās politiskās partijas pārstāvi, mediķi un lūdzām konsultācija. Minētais cilvēks sazinājās ar VADC un saņēma no tā atbildi, saturu gan nezinu, taču ir skaidrs, ka pēdējo gadu radītā resonanse saistībā ar LGBT un beidzot painteresēšanās no Saeimas puses ir likusi VADC izvērtēt šī konkrētā jautājuma definēšanu anketā. Lai nu kā, tomēr patīkama ziņa, lai kas arī pie tā arī nebūtu "līdzvainīgs" :)