User
Password

cilveciskums/человечность / 100

costeek | 07.06.2007. - 14:35:22 | Views: 12888

sita tema bija seit aprunata daudzreiz. bet vienalga es nevaru saprast - kapec vienas tautibas cilveki ienist citas tautibas cilvekus? sakuma mes esam tikai cilveki - vai tas nav galvenais?..
эта тема была обговорена многократно. но всё же - мне непонять - почему представители одной национальности нелюбют представителей другой? изначально мы только люди - разве не есть главный критерий?
Replies (120)
1...3456
kasis | 12.06.2007. - 02:19:49

tiesi taa,,,bet vislabaakais ka tad jau tam vairs nav noziimes..
frodo | 12.06.2007. - 19:35:55

Pasaule ir tāda, kāda tā ir, un mēs paši izvēlāmies, kā tajā dzīvot. Nav jēgas meklēt attaisnojumus tam, ka mēs kaut ko nedarām vai ejam uz kompromisiem ar savu sirdsapziņu - jāuzņemas atbildība par to, ka es izvēlos dzīvot ta, kā es dzīvoju.
mikestar | 12.06.2007. - 22:49:22

frodo, tas, ka tu aizstāvē fašistu (cilvēku, kas gribētu būt hitlers, psc), netaisa tev godu. a nu, bet, protams, es aizmirsu, ka latvijā fašisms ir modē. un viņa vēl atver diskusijas par praidu. smiekli nāk! viss ar tevi ir skaidrs...
frodo | 12.06.2007. - 22:55:01

man ir bažas par cilvēkiem, kuriem viss ir skaidrs :-))) izklausās kā tāda pašdiagnoze :-)))
frodo | 12.06.2007. - 22:59:04

bet ja tev, protams, interesē, kāpēc es iesaistījos - pateikšu. Tu ienāc diskusijā par jautājumu, kas personiski tevi neskar un neko sliktu nevienam, nedara. Martini ir tikai pajautājis, vai kāds zina, kā dziesmām vārdus sameklēt. Pieklājīgi cilvēki ienāk, paskatās, ja ir ko teikt, pasaka, ja nav ko teikt, tad neko nesaka un iet prom. Tu sāc apsaukt cilvēku par debīlu un lielīties ar savām valodu zināšanām. Man tas likās aizvainojoši un neadekvāti, tāpēc iesaistījos.
Un pirms apsaukāties un visus pa labi un pa kreisi nosodīt, padomā, kā tas izklausās no malas - necik labi neizklausās.
Un martini ir labs cilvēks, rokas nost!!!
mikestar | 12.06.2007. - 23:00:00

frodo, cilvēki paši izdarīs secinājumus par tevi.
frodo | 12.06.2007. - 23:09:31

bet protams!
frodo | 12.06.2007. - 23:09:44

... kā arī par tevi...
mikestar | 12.06.2007. - 23:13:57

a man te gandrīz visi pie dirsas! un es to nemaz neslēpju. :D
frodo | 12.06.2007. - 23:15:36

bet ko tad diskutē? un vai vārda "dirsa" lietošana sarunā ar sievieti ietilpst izglītota cilvēka vārdu krājumā??? Frodo brīnas :-)
mikestar | 12.06.2007. - 23:19:11

a kas ir sieviete? kaut kāda īpaša autoritāte? ar ko atšķiras no vīrieti? tak tu vēl esi feministe. :DDDDD
frodo | 12.06.2007. - 23:24:22

"a kas ir sieviete?" :-))) škiet, ka tavā skolā, izņemot valodu pasniegšanu, neko citu nepaspēja iemācīt - vai arī neesi bijis attiecīgajās stundās :-)

Tomēr piekrītu tev - valodas kultūra ir nepieciešama, runājot ne tikai ar sievieti, bet arī ar vīrieti, un lamavārdu lietošana pirmām kārtām pazemo tevi pašu.

Piedāvāju atsākt diskusiju par cilvēciskumu un slēgt diskusiju par tevi - ceru, ka esi dabujis pietiekami uzmanības, ja ne, tad vari sākt jaunu diskusiju un tur izvērsties :-)))
hanna | 12.06.2007. - 23:34:12

Aroganti parasti ir cilvēki, kuri vēlas izskatīties izglītoti, uzsveru, izskatīties, nevis tādi patiešām būt. Latviešu valodā jēdziens "izglītība " varbūt nav tik precīzs, es varētu piesaukt vācu "Bildung", kas paredz to, ka cilvēks ir izveidojies kā personība, viņš vai viņa ir samērīgs savās rīcībās un spriedumos, kā arī attieksmē pret citiem. Proti, viņš vai viņa, runājot vai sarakstoties ar citiem, ievēro labvēlības principu, arī tad , ja strīdā iekarst - argumentē korekti, neizmantojot personīgus apvainojumus (un ir vienalga, vai pārējie diskusijas dalībnieki ir Jums personīgi pazīstami vai nav), kam nav sakara ar diskusiju. Par citiem kļūdainas argumentācijas veidiem šoreiz nerunāšu, pietiek ar šo.

mikestar, izteikums "a man te gandrīz visi pie dirsas! un es to nemaz neslēpju. :D " neko labu par Jūsu izglītību un personības briedumu neliecina.

mikestar | 12.06.2007. - 23:44:04

Hanna, Jūsu iepriekš minētie aroganti tēlo no sevis izglītotus, bet daži, man šķiet, arī jūs tēlojiet cilvēcīgus, humānus un nevienaldzīgus, kas, manuprāt, pat ir bīstamāk.
frodo | 12.06.2007. - 23:46:27

Kāpēc tev šķiet, ka Hanna tēlo?
mikestar | 12.06.2007. - 23:51:26

Frodo, tāpēc kā viņa dzīvo 21. gadsimta.
frodo | 12.06.2007. - 23:52:51

... un????
exs | 12.06.2007. - 23:53:44

Viena politike teica- ja aizvaakt visus nacistus no visaam tautaam tad probleemu nebuus. Mees tacu nebriinamies kaapeec piemeeram zagli baazj cietumaa.Jautaajums kaapeec extreemistus nebaazj? Tas jautaajums buutu jaauzdod Lielajam Braalim.
frodo | 12.06.2007. - 23:56:35

zagli bāž cietumā par uzvedību, kura nav pieļaujama - ir svarīgi saprast, kur ir robežas pieļaujamai uzvedībai. Vēl ir jautajums par to, vai cietums palīdz kaut ko risināt. Gadsimtiem ilgi pastāv cietumi, gadsimtiem ilgi tajos bāž cilvēkus - un? Vai tad noziegumu mazāk? Vai tur cilvēki mainās uz labo pusi? Cietuma laikam nav risinājums, tā ir iespēja problēmu nedaudz, pa pāris gadiem atbīdīt - bet kamēr celoņi paliek, sods un cietums nav efektīvs līfdzeklis, lai ar problēmām tiktu galā.
hanna | 13.06.2007. - 00:08:16

Nu jau smaidu :) Drīz smiešos;)))
Atsākam diskusiju par Apgaismības laikmetā, šķiet, vispopulārāko tematu, proti, kāda īsti ir cilvēka daba?
Vai cilvēks ir sākotnēji ļauns vai labs?
Vai tas piedzimst kā "tabula rasa" vai arī jau dzimšanas brīdī tam ir noteikti nojēgumi, pārliecības, evidences, nospiedumi jeb matricas- kā nu kurš to dēvē.
Piemēram, varu aprakstīt Jūsu pozīciju - Jūs esat Hobsa piekritējs, vai ne? Tad tiktiešām, no Jūsu viedokļa, cilvēki ir ļauni un neapvaldīti pēc dabas, sabiedrības pirmatnējais stāvoklis ir bijis "visu karš pret visiem". Taču, lai izdzīvotu, tie ir bijuši spiesti noslēgt savstarpēju līgumu, pieciest viens otru un dažus ierobežojumus, izveidot šos ierobežojumus uzturošu institūciju - valsti. Es Jūs varu saprast, kad Jūs nepieļaujat iespēju, ka patiesībā esmu diezgan lādzīgs cilvēks, lai arī ar nepilnībām - un uzskatāt, ka ierobežoju, tātad, slēpju savu neganto iedabu.

Problēmas varētu sākties, kad Jūs apjautīsiet, ka ir arī citas teorijas, kas tikpat veiksmīgi vai pat skaidrāk izklāsta šo jautājumu un tā iespējamos risinājumus. Jums ir laba izglītība, augstskolā to parasti māca sociālo zinātņu ievadkursos.

Tāpēc domāju, tiksiet galā patstāvīgi. Man jādara citi darbi.

P.S. šī točno nav ļauna piezīme, šīs formas ļoti bieži jauc ļoti daudzi cilvēki:
"tēlojiet" - tagadnes dsk. 2. pers. pavēles izteiksme;
"tēlojat" - tagadnes dsk. 2.pers. īstenības izteiksme.

Jauku vakaru:))))
1...3456
© Lesbi.lv. Visas tiesības aizsargātas.
Contacts  |   Advertise  |   Terms of Service  |  Privacy Policy  |  

Our website uses cookies. If you continue navigating we consider that you accept their use.