User
Password

KriEvi in da Lv... / 120

martini | 12.03.2007. - 22:50:20 | Views: 33442

(var jau buut taada diskusija jau ir bijusi, bet es savu ddargo laiku negribeeju teereet un mekleet)

Tatad,,es tiesam nevaru iebraukt,,
vai dziivojot Latvijaa ir tik gruuti iemaaciities latviesu valodu??
Nju ja nevar, un principiaali to nevari izdariit, nu tad prom uz Rašu,,,
man kaitina,,,,
Taa ir vnk fakina necienja valstij, respektiivi Latvijai,,
un ja necieni - taatad nepatiik, ja nepatiik - neviens netur, netur - prom uz Rašu...
negribu nevienu aizvainot, bet nju esmu to pateicis
unj pasakat veel ka taa nav,,
Replies (304)
1...45678910...16
alukz | 21.03.2007. - 19:03:25

Izslasot tavu diskusijas temu tik tiesham izveidojies tels, ka esi rasists... Tev iisteniba jabut pateicigam tadaj iespejaj! Iespejaj kas lauj tev saprast krievu tautibas cilvekus, un varbut pat runat krieviski. Aizbrauc uz jebkuru valsti Eiropa vai arpus tas, diezvaj tiksi gala ar kadu problemu, ja neruna Angliski, bet toties cik daudz krievu val. runajoshu cilveku dzivo EU? Tici man uz varda diezgan daudz. Ar krievu val. runajoshu cilveku ir domats Baltkrievi, Ukrainji, Krievi, Polji, Bulgari, Lietuvieshi, Igaunji utt.
Vesturi nevar izmainit, ar to ir jasamierinas. Bet runajot par principiem, katram ir tiesibas uz to! Ja kada vecmaminja kas dzivo LV neruna latviski, tad tas varbut tikaj tapec, ka vinja principa peec negrib macit to, vinja grib palikt sava PSRS laika un viss! No kurienes naak shis mulkjibas - runa krieviski, tad ej prom uz savu RASHU??? Man pienjemsim nav nu nekaada sakara ar Krieviju, kape tad mani tur suta? Un vai tad LV veel joprojam ir shis karsh starp krieviem un latvieshiem? Vienkarshi mulkjigi, tauta, kaapeec nevar vienkarshi dzivot draudzigi?
leonora | 21.03.2007. - 20:20:24

alkuz,
a vai dažu citu komentāri nav rasistiski?
amicus | 21.03.2007. - 20:57:32

piekritu alukz, shi tema tiesham jau ir morali novecojusi un musu paaudzei vairs nav aktuala - shis nepamatotais naids un abpusejie aizvainojumi ir absoluti neproduktivi un noversh uzmanibu no tiesham svarigam valsts problemam.
leonora | 21.03.2007. - 21:03:40

amicus,
a vai šī arī nav svarīga valsts problēma?
Kā tad nav aktuāla arī jaunajai paaudzei.
Plasi cik radikālus komentus raksta jaunieši.
aglon | 21.03.2007. - 22:48:59

daudziem latviešiem nepietiek lai krieviem būtu labas latviešu valodas zinašanas - viniem vēl gribētos lai mēs runātu bez akcenta, blin!!! mani nepieņema darbā divas reizes akcenta deļ. TAs ir diskriminācija un tāpēc daudzi jaunieši negrib runāt latviski/ Kaut kāda tantuka dzirdes gramatikas kļudas un pošlo pojehalo - kāpēc nevarāt runāt pareizi :)))
kasablanka | 22.03.2007. - 13:47:39

Iemācīties runāt "bez akcenta" svešvalodā, kas fonētiski - pēc runas aparātu psihofiziskās pielāgotības - ir atšķirīga, var tikai bērnībā jeb speciālās spiegu skolās, kur fašistiskas metodikas. (Cietumos žīdus mēdza saukt par francuziem, jo viņi buldurē nazāli - caur degunu)

Neviens pieaudzis krievs (ķīnietis, eskimoss etc.) nekad neiemācīsies runāt latviski vai angliski bez akcenta. Neviens latvietis nespēs pat frāzi pateikt ķīniešu valodā autentiskāk kā šļupstošs ķīnīzeru bērnudārznieks.

Arī LV vai USĀ dzimušie krievi fonētiski runā pilnīgi citā krievu valodā nekā Tambovā vai Maskavā.
Arī čangals par kurzemnieku nekad neiztaisīsies..

Kad krievu-angļu pjankā kāds ļoti labi dziedošs krievu bards ar ģitāru sāka laist Bītlus angliski, valodas "nesēji" tūlīt gribēja viņu nosist. Tikai gruzīni un čigāni var dziedāt svešas dziesmas ar savu akcentu - i et k guljanke.
A kad Baskovs mēģina itāļu mēlē..- krieviem OK, man nāk vēmiens, bet Roberto viņu laikam nošautu.. :/
kasablanka | 22.03.2007. - 13:59:34

Hītrowas lidostā angļu imigr. ierēdnis latgoļu arbaiterim:
- Do you speak english?
- Yes! I am a table!
leonora | 22.03.2007. - 15:01:42

men gan liekas, ka Kasablanka maldās.
Valodu var iemācīties perfekti arī jau krietnos gados.
kasablanka | 22.03.2007. - 17:54:35

Iemācīties kaut vai senebreju vai latīņu valodu var jebkādos gados, ja vien smadzenes vēl uztverīgas.

Iegūt pareizas izrunas iemaņas, resp. spēt runāt "kā valodas nesēji" nau iespējams. Zem Sēnas (Maskavas u.c.) tiltiem nakšņojošie bomži savā dzimtajā vienmēr runās adekvātāk, nekā ārzemju filoloģijas profesori, kas šo valodu mācījušies un pētījuši (un vēl citus mācījuši) visu mūžu.

P.S.[Bez tam kasablanka nekad nemaldās!] :)
rendija | 23.03.2007. - 00:34:42

aglon,
tur nu varu piekrist. Esmu manījusi, ka latvieši praktiski vienmēr nepaelaidīs garām iespēju kārtīgi izsmiet krievu cilvēka peļautās kļūdas runājot latviešu valodā. Turpretī krievi praktiski nekad neaizrāda par latviešu kļūdām lietojot krievu valodu.
Lai gan, ir, protams, amati, kur akcents var būt nevēlams un traucējošs.
kasablanka | 23.03.2007. - 10:40:33

Ir profesijas, kur valodas un pat balss tembra pārvaldījums ir būtiski - mācītāji, lektori, diktori, aktieri (visi kopā="pavedinātāji") - akcents tur galīgi garām tāpat kā valodas raustīšana.

Krievi jau pieraduši pie tā, ka latvieši runā ar akcentu un paši ietekmējas, bet latvieši vēl ne - jo krievi jau tikai pavisam nesen sākuši mēģināt buldurēt "valsts valodā".
lost-one | 23.03.2007. - 11:26:02

Dažiem, kas te izteicās -
Vai tiešām ir tik grūti izrādīt kaut nedaudz cieņas pret tiem krievvalodīgiem, kas ar Jums runā JŪSU dzimtā latviešu valodā un nevisparināt savus izteikumus uz visiem?!
leonora | 23.03.2007. - 11:45:59

tikai nevajag dirst, ka latvieši pārmet krievvalodīgajiem, ka šamie slikti runā latviski.
ļoti labi atceros, ka, bērnībā un jaunibā, padomju laikos, krievvalodīgie nievājoši izturējās, ja kāds latvietis slikti pārvaldīja krievu valodu.
Varat iedomāties tos "atbrīvotāju" pēcteču reakciju, kuri ģimenā tika audzinati krievu nacionālistu (šovinistu) garā, piedevām vēl paši būdami samērā nekulturāli un netoleranti.
Negribu šet stāstīt tos gadījumus, tā ir pagātne.
lost-one | 23.03.2007. - 12:30:57

Leonora, taisnība gan. Bet patlaban tiešām citādāki laiki un nevajag jau pieminēt Latvijas vēsturi. Tolerance un cieņa nepieciešama gan latviešiem, gan krievvalodīgajiem, dažiem šīs īpašibas piemīt, dažiem nē. Dzīvojam plecs pie pleca un kopā būtu jāmācās sadzīvot tīri cilvēciski, atmetot to netīro politiku un vēstures pieminēšanu.
leonora | 23.03.2007. - 12:44:26

lost-one,
vajag vienkārši mācīties valodu un neklausīties Pļinera-ždanokas vai vēl kādu tur Kremļa stipendiētu bezdēšanu.
Kā tad vairums latviešu pēckara posmā spēja iemācīties krieviski gandrīz bez akcenta.

venuss | 23.03.2007. - 17:25:44

lost-one ! Ieraugot Tavu komentu nevaru klusēt . Ar tavu muti runā Kompartijas ideologi , kuri centās izveidot lielo Padomju nāciju ar vienu valodu ( krievu) . Kā var aizmirst savu vēsturi ??? Kura tauta ( nācija ) to vēlas ? Tas ir vēlams tikai migrantiem - sākt visu no baltas lapas . Jebkurā vietā . Sak , mūsu te ir daudz un jums ABORIGĒNI nebūs nekādas vēstures un atmiņu par to kas bijis . Runāsiet visi krieviski un dzīvosim draudzīgi - gluži kā padomju laikos . Viss tiek nostādīts ar kājām gaisā . Nevis ienācēji piemērojas pamatnācijai , bet pamatnācijai jāpiemērojas ienācējiem . Un arguments ir tikai viens - mūsu te ir daudz .
leonora | 23.03.2007. - 17:41:08

Laikam latviešu nacionālisma kārtējais uzplaiksnījums ir jauns potrāls vienai no Latvijas minoritātēm:

http://romi.lv/

lost-one | 23.03.2007. - 18:18:50

Venuss,
vai tad es kaut ko pateicu par to, ka "runāsim tikai krieviski"?! Tev ir parāk šaurs skatiens uz manis izteikto domu.
Valsts valoda ir jāzin, neapšaubāmi, bet runāšanu tajā nevajadzētu uzspiest cilvēkam privātajā dzīvē ārpus darba un valsts/pašvaldību iestādēm - kurā valodā viņš runās atkarīgs tikai no viņa inteliģences un cieņas pret citiem. Latvieši, krievi, angļi, ķīnieši - pilnīgi vienalga, es runāju ar cilvēku viņa dzimtajā valodā vai valodā, ko viņš brīvāk pārvalda, jo es cienu citu cilvēku dzimto valodu. Tādas manā izpratnē cilvēciskas attiecības, bez jebkādiem politiskiem lozungiem un vēstures - mēs dzīvojam te un tagad.

Par ienācējiem runājot - cik te ir tīrasinīgo latviešu, ņemot vērā Tevis tik iecienītu vēsturī?A?
Laikam jau visi esam savā ziņā ienācēji.
leonora | 23.03.2007. - 18:31:27

muldēt par tīrasinību ir šovinistu demagoģija.
Kās te vispār ir sakars ar tīrasinību?
Viktors Alksnis, Krievijas domes deputats, ir tīrasiņu latvietis, savos uzskatos melnsimtnieks un krievu šovinists.
Regīna Ezera, vislatviskākā rakstniece, bet tīrasiņu poliete.

Lost-one,
a vai tad Latvijā kāda valstiskā institucija pieprasa cittautiešiem privātajā dzīvē lietot tikai latviešu valodu?
Tā varbūt savos mītiņos muld ždanokveidīgie un pļineriskie fašisti.
aglon | 23.03.2007. - 20:36:59

Eh... fašisti, šovinisti, nacisti... vēsture (akupanti, jo majo, protāms :) 16 marta - svēta diena - nice :)... Vispar man trukst vārdu kad es dzirdu kaut kādu jaunu versiju par to ka bija slikti padomju laikos :))) Cilvēki, kuri nogalinājuši ne tikai daudz latviešu cilvēkus bēt arī krievu un citu tautibu cilvēkus - sen jau miruši un pasaulē ir jauna dzīve - un tad jādzivo, skatoties uzpriekšu. (ha, laikam daudz klūdas... aj vienalga). Es atzišos ka man grūti runāt latviski ker jalieto valodas daudzveidību - grūti atrast vārdus - mana dzimtā valodā es varu izteikties skaistāk un krasaināk. Bēt jo vairāk es runāju jo vieglāk darbā. Bēt es nesaprotu priekš kam ir vajadzīgi valodu kategorijas - ka zīmogs na lbu. Mana tante dzīvo Holandē un viņa ir pilsone un zin valodu, bēt viņai nevajagņemt līdz nekādu bamažku ar kategoriju - proti runāt, proti lasīt, vari rakstīt - nu tad redzēsim kā tu strādāsi in viss. Bēt Latvijā mēs kā ebreji kara laikā - viņiem zīmēja davida zvaigzni - mums janēs uz darbu kategoriju ))) Es neatceros - padomju laikos latviešiem bija kategorija krievu valodā? Domāju kā ne - zināt vajadzēja krievu valodu, bēt grāmatas, kino, izrādes, skolas - arī bija latviešu valadā. Eh, tak čto let`s fall in love and someday (may be) every russian man and girl will talk in latvian - dream will come true :)
1...45678910...16
© Lesbi.lv. Visas tiesības aizsargātas.
Contacts  |   Advertise  |   Terms of Service  |  Privacy Policy  |  

Our website uses cookies. If you continue navigating we consider that you accept their use.