maita
|
11.06.2008. - 22:14:09
"Studiju gados Daugavpilī (1990 -1995) dzīvojot 5 gadus studentu kopmītnēs starp mums bija viens puisis ’’’x’’ {4} ar homoseksuālu orientāciju. Es neapgalvoju, ka viņš bija pilnīgs homoseksuālis, jo vienā pārrunu brīdi, viņš ar rūgtumu man atzinās, ka ’’viņam nav bijis nevienas draudzenes’’ un es to vairāk sapratu kā viņa velmi tomēr ’’būt tādam kā vairākumam’’.
Pēc zinātnieka Kinsey shēmas viņš atbilstu 1. homoseksuālisma stadijai. Pēc Kinsey (1948) homoseksualitāte ir iedalīta 6 stadijās - 0) Pilnīgi heteroseksuāls 1) lielākoties heteroseksuāls, bet ar gadījuma rakstura homoseksuālām nosliecēm un izpausmēm 2) lielākoties heteroseksuāls, bet ar skaidrām homoseksuālisma nosliecēm 3) Vienlīdz heteroseksuāls un homoseksusāls 4) lielākoties homoseksuāls, bet ar skaidrām heteroseksuāļa nosliecēm un izpausmēm 5) lielākoties homoseksuāls, bet ar gadījuma heteroseksuālām nosliecēm un izpausmēm 6) Pilnīgi homoseksuāls. {3} 459.lpp. Šī klasifikācija parāda to , ka homoseksuālisma stadijas un tā izpausmes ir sešas. Un tikai homoseksuālim blakus esošie cilvēki spēj precīzi noteikt kurai stadijai viņš atbilst .
No šo dienu pozīcijām raugoties būtu bijis labāk, ja šis puisis ’’x’’ pats par to mums atklāti apkārt dzīvojošiem pastāstītu un mēs ar viņu rēķinātos, nekā viņš mums sagādātu šokējošus negaidītus pārsteigumus vienu pēc otra, piecu gadu garumā situācijās, kad bija jūtams, ka viņš meklē ’’savu seksa partneri’’. Tāpēc es aizstāvu koncepciju, ka homoseksuāli orientētam cilvēkam ir jāspēj par to Atklāti pateikt saviem līdzcilvēkiem, vismaz tiem - ar kuriem viņi satiekas ikdienā. "
SANDIS REINVALDS, Bac.paida.,Mag.paida.,Dipl.biolog., Latvija