User
Password

KriEvi in da Lv... / 140

martini | 12.03.2007. - 22:50:20 | Views: 33446

(var jau buut taada diskusija jau ir bijusi, bet es savu ddargo laiku negribeeju teereet un mekleet)

Tatad,,es tiesam nevaru iebraukt,,
vai dziivojot Latvijaa ir tik gruuti iemaaciities latviesu valodu??
Nju ja nevar, un principiaali to nevari izdariit, nu tad prom uz Rašu,,,
man kaitina,,,,
Taa ir vnk fakina necienja valstij, respektiivi Latvijai,,
un ja necieni - taatad nepatiik, ja nepatiik - neviens netur, netur - prom uz Rašu...
negribu nevienu aizvainot, bet nju esmu to pateicis
unj pasakat veel ka taa nav,,
Replies (304)
1...567891011...16
leonora | 23.03.2007. - 20:44:45

Man gan liekas, ka valodas prasme tiek dalita pa kategorijām.
Kāpēc mums jāskatās, piemēram, uz Holandi?
Mums ir pavisam cita situācija.
Vai tad Holandē pēckara posma tika vardarbīgi iepludināti ap 50% cittautiešu?
venuss | 23.03.2007. - 21:17:50

Aglon ! Daudzi no jums tīšām izliekas nesaprotam lietas būtību . Bet tā ir galvenokārt , ka krievvalodīgo šeit ir pārāk daudz . Mums mēģina iestāstīt , skatieties kā tad Lietuva , visiem iedeva pilsonību , bet jūs te laužaties . Tad cik Lietuvā bija nepilsoņu ? 10-15 % +- . Bet Latvijā ? Vismaz 50% . Tās ir pilnīgi citas situācijas . Un nav ko pieminēt Holandi vai citas valstis . Tur ir daži %% cittautiešu un tad jau sākās uztraukums par svešas kultūras un valodu ekspansiju . Tas jau notiek Francijā , Vācijā , Lielbritānijā un citur .
Par valodas kategorijām . Tas ir darīts tikai valodas nepratēju dēl’, lai nevarētu kliegt , ka visiem jāprot latviešu valoda augstākajā pakāpē ., Tā ir zināma pretīmnākšana un atvieglojums .
Un visbeidzot ļoti konkrēti un praktiski . Man katru darbdienu nākas satikt ļoti daudz pārdevēju , un šeit ir pilnīga skaidra tendence - arvien mazāk lietot un prast latviešu valoda . Un tā vairs nav katra privātā dzīve . Un te lūk ir viens no iemesliem mūsu bažām . Un tādu piemēru ir uz katra soļa .
aglon | 23.03.2007. - 21:32:34

Leonora, kāpēc "vardarbīgi" ? Cittautieši palidzēja celt mājas, fabrikas, ekonomiku. BAi tu zini kā Latvija bija rūpnīca ILAR (mans kolega tur strādāja) un mēs taisījam mikroelektroniku visai PSRS pat kosmosam - vai tas bija slikta lieta? Latviju zināja ne tikai ka valsti kur daudz krievu un maz naudas - LAtviju zināja ka valsti kur ir rūpnīca VEF, dzeļzceļa rupnīca (kā viņai tur nosaukums nezinu :). Un es domāju vairāk cilvēku priecājas par jaunu dienu neka tagad. Es brīnos - vai tiešām akupacijai jābūt tadai kā jūs runajāt - un tikai nevajag uzradī uz Stalina laikiem - tad grūti bija visiem un ne tikai LAtvia nomira cilvēki. Vai tiešam domajāt kā Latvijai būtu labāk lai šeit saimniekotu vacieši? Latvija gribēja brīvību - labi - bēt kas ir tagad - pat no lata grib šķirties euro labā. EU dod naudu - labi - un vai tas ir brīvība, kad jāsūt savus dēlus uz Iraku lai izpatiktu Eu lai naudiņa nebeigtos ))) LAtgalē nav darba, laukos cilvēki nezin ko darīt, pat no sava cukura vajag atteikties. Bēt es ne runāju ka PSRS vajag atgriezties!!! Vienkārši - "vardarbīgi" tas ir ļoti skaļi un stulbi... sorry.
aglon | 23.03.2007. - 21:42:36

Venuss? jums paveicies ka padomju laikā latviešus neuztaisīja pasē par Liepinšovu(Liepiņš), Balondiņšovu(Balodīņš), vai piemēram Artmanovu(Artmane)... jums paveicies kā jūsu valsts neprasīja no jūms pierādīt naturalizācijā ka ir vērts nosaukt jūs par pilsoniem... jums paveicies kā tagad, kad daudzi aizbrauca uz ārzemēm( pat paši latvieši) atbrauks turki un citi slavnijue tautieši un tad dzīve klūs jautraka, a to akupanti vardarbīgi apnikuši - jaunie iedzīvotāji runas latviski un viss būs šokolādē! :)))
mila | 23.03.2007. - 23:21:02

piedaavaaju - mir, druzhba, seledka.. ja nepatiik seledka, varam aizvietot ar alu:)))
mikestar | 23.03.2007. - 23:54:24

darven: ceru ka redzeeshu savu niku tavaa BLACKLIST... hehe:)

tavas vēlēšanās tika piepildītas. hehe:)
rendija | 24.03.2007. - 00:40:02

Leonora,
tikai nevajag dirst, ka latvieši pārmet krievvalodīgajiem, ka šamie slikti runā latviski.
ļoti labi atceros, ka, bērnībā un jaunibā, padomju laikos, krievvalodīgie nievājoši izturējās, ja kāds latvietis slikti pārvaldīja krievu valodu.

Visu cieņu, bet, kad vārdu "teikt" aizvieto ar "dirst", tad kā minimums der aiziet pie logopēda.
Visādi citādi savas domas esmu pateikusi un slīgt tukšā marazmā nav vēlmes.
ulibka | 24.03.2007. - 04:15:33

Дискусия себя исчерпала! Хватит СРАТЬ друг другу на головы! Мы живем в Нашей стране! Ето Наша РОДИНА!!!! Мы любим Все что нас окружает! И етого достаточно!!! Мы Любим ету страну! Мы Уважаем Нашу страну! Нашу Родину!!!!!! Вас ( кто пишет на ету дискусию) еще не достало все ЕТО,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
rendija | 24.03.2007. - 10:57:55

ulibka,
+1
nukasiko | 24.03.2007. - 11:44:06

... sevišķi palasot Delfi ru tā mīlestība pilnībā redzama!!!
aglon | 24.03.2007. - 12:16:35

mir, mir, vot tolko nevajag najezdi taisīt uz to, ka saitā kaut kāds raksta krieviski - ja šeit var pariet uz krievu valodu tad kāpēc jābrinas kā krieviem gribas izteikt savas domas dzimtā valodā... А вообще, сегодня солнце светит и тепло, так что нефиг сидеть дома - айда гулять :)
costeek | 24.03.2007. - 15:19:07

pirmais jautajums - vai seit Latvija eksiste labi kursi, kur var apmacities latviesu valodu? piemeram skola es nekad nezinaju latviesu valodu, jo nebija labas skolotajas... es saku runat un saprast latviesu valodu tikai latviesu sabiedriba..
otrais jautajums - vai pec sadas diskusijas, tada sabiedriba kaut kads saks runat latviski? ieprieks zinot, ka vinju apsmejas, jo vinjs netik labi zin so valodu un runas ar kljudam... sorry, ja cilveks nesaks runat - vinjs nekad nezinas valodu... bet pec dazu izteicieniem cilveks nesaks runat...
un vel - vesture ir pagatne, bet mes dzivojam tagadne!!!! konkreti es nenesu atbildibu par PSRS politikjiem un nevajag mani un citus nelatviesus apvainot, ka vinji ir seit!!!!!!!!!!!! atkartosos, ka dzimtene ir ta zeme kur esmu dzimis, bet esmu dzimis zeme, kas tagad saucas par Latvijas republiku.
p.s. gribetos dzirdet no jums pareizu latviesu valodu, lai pareizi to zinat un izmantot.. bet dzirdot no pat latviesiem nepareizu valodu butu gruti nelatviesiem runat pareizi...
leonora | 24.03.2007. - 19:02:12

vislabākie valodas kursi ir prakse.
Aicinu runāt vairāk praktizēties latviski.
nukasiko | 24.03.2007. - 19:34:27

nekādi kursi nepalīdzēs ja ir nevēlēšanās iemācīties šo valodu!... un par pagātni-paši krievi to pagātni muļļā pie katras iespējas kad pašiem tas ir izdevīgi, bet līdzko tā pagātne ne sevišķi skaistās nokrāsās ieskanās, tad cik var rakāties tajā-savā ziņa dubulti standarti-bieži lietots jēdziens...
leonora | 24.03.2007. - 21:11:48

nukasiko,
jā, Tev taisnība.
Latviešiem krievvalodīgo prese savišķi pārmet sadarbību ar nacistiem Otrajā Pasaules kara laikā, piedevām ar tendenci vispārinot piekārt latviešiem nacistu birku. A paši krievi/PSRS taču bija ne vien nacistu sabiedrotie lidz 1941.gadam, bet kopīgi pārdalīja Pasauli.
alders | 24.03.2007. - 21:29:41

Vai tiešām internetā par maz vietu, kur par šādām lietām runāt? Te arī vēl sagribējies savstarpēji pakašķēties :)
leonora | 24.03.2007. - 21:51:25

alders,
a kur ir īstā vieta šādām diskusijām?
venuss | 24.03.2007. - 22:03:41

Aglon ! Man tiešām Padomju laikā paveicās , ka dienesta laikā armijā atņēma uzvārdam tikai galotni , un uz karaklausības apliecības pamata gribēja izdot arī tādu pasi . Noprotestēju . Citiem latviešiem paveicās mazāk . Kad Ziemelis tika pārveidots par Zemeļ , Baltābols par Baltabolovu , Voldemārs Vītols par Vladimir Vitoļ un Spīdola par Šuru . Tie ir konkrēti man zināmi Cilvēki . Un tādu ir ļoti daudz .
Par ekonomiku . Tas ir vislielākais noziegums ko paveica PSRS un KPSS kad Latvijā ar sabalansētu ekonomiku sacēla milzum daudz nevajadzīgu fabriku , lai būtu iespēja iepludināt veselu armiju krievvalodīgo strādnieku no visas PSRS . Ja vēl būtu paspējuši sākt celt Rīgas metro un Pļaviņu HES , tad būtu tāds migrantu pieplūdums , ka Latvieši kļutu par minoritāti paši savā zemē .
Ulibka . Tavas frāzes par mīlestību uz šo zemi ir tukšas frāzes . Pierādi , ka mīli Latviešu tautu un netikai valsti , zemi u.c.
Costeek ! Es varu droši apgalvot , ka krievu valodu protu daudz labāk par daudziem krieviski runājošiem . Tā kā nerunāsim par valodas pareizību , bet gan vēlmi vispār runāt latviski . Man , latvietim , nesagādā nekādas problēmas krievu valodas lietošana , tikai man nav pieņemama Latviešu valodas( un latviešu) nicināšana un pazemošana .
aglon | 24.03.2007. - 22:18:04

Leonora, vai tu doma kā jā Latvijai piedāvātu pārdalīt pasauli mūsu valsts paliktu stavēt malā? ))))))) Nu, sadalīja viņi, nu ko tagad darīt? visu laiku runāt par to? Tu labāk pasaki: ja šeit ir tik daudz krievu un viņi šeit arī paliks, tad kāpēc nevar dzivot ar divām valodām? Kām būs sliktāk no tā? Vai no tā Latvija pazaudes atkal savu mnimo brīvību, vai latviešiem no oficiālas otras valodas paliks slikta dūša?... labi, tu neesi vainīga, kā mūs tik daudz šeit... mēs centisimies runāt latviski pat miega lai būtu visiem miers :)
leopolda | 24.03.2007. - 22:21:26

žēl ka Rīgā metro netika uzbūvēts :( korķi tiltos būtu aizmirsti kā ļauni sapņi ;)
1...567891011...16
© Lesbi.lv. Visas tiesības aizsargātas.
Contacts  |   Advertise  |   Terms of Service  |  Privacy Policy  |  

Our website uses cookies. If you continue navigating we consider that you accept their use.