User
Password

KriEvi in da Lv... / 160

martini | 12.03.2007. - 22:50:20 | Views: 33447

(var jau buut taada diskusija jau ir bijusi, bet es savu ddargo laiku negribeeju teereet un mekleet)

Tatad,,es tiesam nevaru iebraukt,,
vai dziivojot Latvijaa ir tik gruuti iemaaciities latviesu valodu??
Nju ja nevar, un principiaali to nevari izdariit, nu tad prom uz Rašu,,,
man kaitina,,,,
Taa ir vnk fakina necienja valstij, respektiivi Latvijai,,
un ja necieni - taatad nepatiik, ja nepatiik - neviens netur, netur - prom uz Rašu...
negribu nevienu aizvainot, bet nju esmu to pateicis
unj pasakat veel ka taa nav,,
Replies (304)
1...6789101112...16
nukasiko | 24.03.2007. - 23:19:54

... tikai nez cik maksātu biļete šajā lētajā metro? aglon-tikai tāpēc nav 2 valsts valodas ka nav tāda pamata!Neēsmu pamanijis ka krieviem būtu problēmas komunicēt šeit bet problēma ir tā ka nevēlas zināt latviešu valodu!Nu nevajag izlikties labākiem neka patiesībā ir!
aglon | 25.03.2007. - 00:08:30

tagad vajadzētu būt secinājumam :)
nukasiko | 25.03.2007. - 00:25:22

... secinājums ir tāds ka tomēr nāksies zināt latviešu valodu... :)
costeek | 25.03.2007. - 00:27:01

kreivi visvairak runa par PSRS??? pardonne moi, kad runa iet par krieviem Latvija visvairak atcerejas pagatni tiesi latviesi (es nerunaju par visiem).
un velviens skaidrojums - otro pasaules karu laika pasauli dalija politikji, nevis tauta - tapec ludzu nerunat, ka krievi darija to!!! mes visi nenesam atbildibu par politikjiem - PSRS laika tauta nevareja izvelet sev valdi.
un vel "velviens" - kas tagad notiek ar vardiem un uzvardiem?.. origjinala mans uzvards rakstas bez burta "s" beigas, bet mani neviens nejautaja pirms tam, kad taisija pasi.. un tagad krieviski (origjinala) tas rakstas ari ar burtu "s", jo oficialaja dokumenta uzrakstits ta..

godigsakot - si diskusija ir smiekliga, jo man tiesam ir vienalga kurs kada valoda runa - galvenais saprast. ja kads neprot runat latviski un kads cits nevelas runat krieviski - vnk vinjiem nevajag runat sava starpa...
nebiju domajis, ka si tema TIK aktuala... tas ir skumigi - musu jaunatne, kas cel jaunu Latviju, no kas ir atkariga musu nakotne nevar samierinaties ar to, ka kads runa svesa valoda.. un ta ir demokratija???
nukasiko | 25.03.2007. - 00:40:28

smieklīgu gan es neko neredzu bet nožēlojamas dažas prātulas gan!Man līdz šim neviens nav spējis atbildēt-kādēļ man ir jarunā krieviski Latvijā?Es māku krieviski un arī citas valodas ,ja kas... man galīgi neinteresē kādā valodā krievi savā starpā sarunājās, bet ja nevar komunicēt ar mani valsts valodā tikai tāpēc ka ir totāla nevēlēšanās to lietot,tad izeja ir otra valsts valoda?Tad ar mani latviski kāds krievs runās?
leonora | 25.03.2007. - 09:57:10

kāda otra Valsts valoda!!!!!!!!!!!!???????????????

šitā murgainā ideja dzīvo tikai nacistisko šovinistu smadzenēs!

Reāli krievu valoda jau gandrīz ir otrā Valsts valoda. Paskatieties, banāks, maksājumu uzdevumi arī ir paralēli krievu un angļu valodās. Medikamentu instrukcijas arī ir krievu valodā. Esu redzējuse pat namu pārvaldes rēķinu kur ir paralēlais teksts krieviski.

aglon | 25.03.2007. - 13:19:01

Cilvēki!!! (es domāju mēs visi esam cilvēki, vai ne) Es saprātu tā, kā tas ir principa lieta - ja latvietis redz kā krievs viņu saprot bēt nevar atbildēt latviski - tas ir parkāpums? Piemēram priekš manis ir ideāli jā latvieši runās latviski un mēs krieviski un visi cits citu sapratis - bēt iznāk ne tā - dzirdēt atbildu krievu valodā pretīgi daudziem latviešiem tāpēc kā viņi taču savā valstī un mēs (nepilsoni un pilsoni krievvalodīgi) iznāk neesam savā valstī tikai tāpēc kā necienām un tā talāk... Mēs esam arī savā valstī, pat nepilsoni, pat tie kuri atbauca vardarbīgi palidzēt LAtvijai pēc kara, pat tie kuri nerunā latviski stulbuma vai nezināšanas deļ - pagāja ne tik daudz laika. JAuna krievu paadze runā latviski (tiesa tas atkarīgs no skolas kur viņi mācījas). Un jā no krievu puses problēma ir tikai volodā, tad no latviešu puses problēmas vairāk - respekt un nesaukt visus par akupantiem, atgriezt krieviem viņu uzvārdus, pilsonība tiem kuri dzīvo šiet no dzimšanas, velēšanas tiesības, cieņa pret veterāniem tapēc kā Salaspilī nomirtu daudz latviešu jā viņi neatnaktu(varbūt es maldos? un tur bija kurorts priekš cilvēkiem?)
p.s. šodien zvānīju uz vienu sport klubu - jautāju krieviski (krasneju :))) bēt meitene atbildēja latviski - es pārēju uz latviešu valodu tāpēc kā priekš mani tas nav grūti, bēt dažreiz runāju krieviski jā redzu ka latvietis mani saprot, bēt darbā cenšos vienmēr runāt latviski ar latviešiem - tas ir protāms cieņa, bēt daži pariet uz krievu valodu kad redz kā parāk lēni saku un ar kļudām )))) nu kā var iemācīties!!!??? )))
Viss, draugi, mums jācenšas dzīvot pierā un aizmirst par pagatni :)
dallasx | 25.03.2007. - 16:29:03

Nu ti blja dajooo6!!! Jesli u tebja problemi s eti, to PIZDUJ sam na vse 4 storoni!!! Kstati Latvija-biv6ij Sovetskij Sojuz!!! Tak 4to: MOL4ATJ 6ALAVA!!!
I nehuj tut oskarbljatj nas!!!
bilyboy | 25.03.2007. - 17:48:06

Hmmm es te taa skatos ka juus taa pluucaties kaa rasisti, bet nu ko lai saka. Es pusi savas dziives esmu nodziivojis starp krieviem, tapeec labi vinjus saprotu. Iedomaajies !!! Kapeec krieviem buutu jaarunaa Latviski ja 5 krievu sarunaa esmu 1 Latvietis???? Vinjiem vieglaak :P bet ja starp latvieshiem ir 1 krievs, vinjshrunaas latviski ,kaut arii ar smiekliigu akcentu:D bet tas jau nekas, no taa tikai maacas. Protams nepiekriitu tiem kas taisa tos streikus u.t.t. lai Latvieshu valoda nebuutu jamaacas krievu skolaas, taa ir itkaa uzspieshana.Pffffff Piemeeram jebkuraa citaa valstii, kaut arii Afrikaa, lai tu cieniitu u.t.t. aafrikanieshus un vinju parazas, labaak runaa vinju valodaa. Ja nee, tad zupaa iekshaa! Jebkuraa valstii ir jaamaak vinju valoda, tikai pie mums tas vis ir tik ljoti aizlaists , pat veikalaa es prasu "provances majoneezi" vienu pacinju luudzu. Paardeveeja taada shokeeta atbild ;shto pozalusta? Tas tak arii nekur neder,tur vaina ir tikai likumdoshanaa un valdiibaa. Nekaadas stingriibas...
kasablanka | 25.03.2007. - 18:01:09

dallasx - весьма четко выразил отношение русскоязычной массы к етой фигне со своей колокольни. И долго мы еще будем бывшим СССР. Беднота на выдумки хитра, - от ентого наследия только время и смена поколений лечит (доолго) или батя Сталин (куда быстрее!)..
leonora | 25.03.2007. - 20:14:10

manā skatījumā tādus kā dallasx vajag aizvest uz Zilupi un uzdauzīt ar kāju pa dirsu, bez argriešanās tiesībām.

nukasiko | 25.03.2007. - 21:56:16

... dallasx ļoti labi noraksturoja ierindas krievu-ar tādiem ir bezjēdzīgi diskutētDiezin vai viņš ko jēdzīgu zin par to sovetskij sojuz izņemot tikai tos 4 burtus-SSSR... !Gribētos redzēt,piemēram,kā Dānijā dānis runātu ar 5 ķīniešiem?Vai ķīniski?Es nekad neēsmu smējies ja krievs runā ar akcentu,tas man patīk-tas pat nelielu šarmu piešķir runātājam :) Aglon-pilsonību var iegūt noteiktā ceļā,nevienam tas nav liegts!To nedāļā kā reklāmas bukletus uz ielām!Pat Krievijā iegūstot šīs valsts pilsonību tev šī procedūra arī būs jaizmanto!Un vispār-krievi atbrīvoja daudzas valstis no fašisma bet tāpēc jau viņi nepalika,piemēram,Polijā,Ungārijā,Čehijā... ir vēl daudzas lietas par ko diskutēt kas notika uzvarētāju karaspēkam soļojot uz Berlīni-un diemžēl arī nepatīkami notikumi šajā sakarā!
costeek | 26.03.2007. - 01:19:04

вы друг-друга даже слушать не желаете.. так для чего кричите?
leonora | 26.03.2007. - 09:32:49

costeek,
ar tādiem kā dallasx a’priori nevar būt nekāda diskusija, uzklausīšana u.t.t.
rendija | 26.03.2007. - 09:38:31

ierindas krievs... :)))). Šausmas, es laikam dzīvoju citā valstī! Te jau tendences likt visus viena maisā un braukt pāri ar lielu gludekli! Nu nav labi tā... Nav labi.
karlsons | 26.03.2007. - 14:54:41

mieru, tikai mieru! uzminiet, kurš ir pats labākais uz zemes?)
aglon | 26.03.2007. - 20:13:44

Druže, Nukasiko, jā tev nevajag iet uz naturalizaciju pēc 55 nodzīvotiem gadiem Latvijā tikai tāpēc kā tu esi krievs, ka manam tevam, tad tas nenozīme kā viņam jāpriecājas par to - valsts, kur viņš ir dzimis nosauca viņu par akupantu (smieklīgi - viņš bija spermatazoids un jau akupēja Latviju) un pateica - a nu ka krievi rindiņā un arā, vai naturalizācija jums palidzes :))) Ne, tad lūdzu jums pase citā krāsā.Es nezinu kāpēc viņš un daudzi citi krievi nevar pateikt - es esmu pilsonis tāpēc kā dzivoju šeit no dzimšanas dienas un strādāju daudzus gadus. Viņš nenogalināja ne vienu latviešu cilvēku, viņš vienmēr maksāja nodokļus un nekliedza padomju laikos - gansi vai vēl kaut ko, un ne tikai viņš. Es vienkārši brinos, kā tik daudz cilvēku it kā neeksistē ne Krievijā, ne Latvijā - viņi ir nepilsoni tikai tāpēc kā PSRS nomirā, it kā padomju laikos nebūtu varda "Latvija" vispār :)
"Pat Krievijā iegūstot šīs valsts pilsonību tev šī procedūra arī būs jaizmanto" - jā es aizbraukšu uz turieni tad protāms man nebūs nekas preti, bēt tas nav tas pats - dauzi šajā diskusijā pieminējuši ka mūsu valstī ir cita sitiācija :P.
Es nezinu - cik briesmīga dzīve bija padomju laikos priekš latviešiem (mans kolega teica kā viņš gribēja macīties par arhiteku bēt tur ņema tikai latviešus pat tājos laikos - nedomāju kā viņš melo), bēt man ļoti interesānti kada būs attieksme pret krieviem kad viņi zinas valodu, kļūs par pilsoniem (visi - wow) un atkal vares balsot :)))
Ok, draugi intarnacionalie, man ir apnicis :) Es tikai ceru, kā mēs viens otru mīlēsim.
karlsons | 26.03.2007. - 22:04:46

... kā es tevi mīlēšu, kā es tevi mīlēšu...
leonora | 26.03.2007. - 22:33:13

aglon,
nebazūnē te Kremļa un ždanokopļinerisko fašismu - Latvijā nevienam nav jāiet uz naturalizāciju tāpēc, ka viņš ir krievs. Latvijā var naturalizēties nepilsoņi neatkarīgi no tautības. Arī tie latvieši kuri nav pilsoņu pecteči ir tāpat jānaturalizejās. Tiesa, tadu ir maz, bet tomēr ir.
Pirmo reizi dzirdu ka padomju laikā par arhitektiem "ņēma tikai latviešus".
mikestar | 27.03.2007. - 01:19:33

karlsons: uzminiet, kurš ir pats labākais uz zemes?)

karlsons!!!
1...6789101112...16
© Lesbi.lv. Visas tiesības aizsargātas.
Contacts  |   Advertise  |   Terms of Service  |  Privacy Policy  |  

Our website uses cookies. If you continue navigating we consider that you accept their use.