User
Password

KriEvi in da Lv... / 180

martini | 12.03.2007. - 22:50:20 | Views: 33449

(var jau buut taada diskusija jau ir bijusi, bet es savu ddargo laiku negribeeju teereet un mekleet)

Tatad,,es tiesam nevaru iebraukt,,
vai dziivojot Latvijaa ir tik gruuti iemaaciities latviesu valodu??
Nju ja nevar, un principiaali to nevari izdariit, nu tad prom uz Rašu,,,
man kaitina,,,,
Taa ir vnk fakina necienja valstij, respektiivi Latvijai,,
un ja necieni - taatad nepatiik, ja nepatiik - neviens netur, netur - prom uz Rašu...
negribu nevienu aizvainot, bet nju esmu to pateicis
unj pasakat veel ka taa nav,,
Replies (304)
1...78910111213...16
karlsons | 27.03.2007. - 09:39:48

tieši tā! pat karlsons no meičām ir dabūjis buču!
rmax | 28.03.2007. - 20:19:37

Pēc dažu cilvēku rakstīta var iedomāties, ka pirms 1941. gada šeit dzīvoja tikai latvieši un nebija ne poļu, ne krievu, ne vācu, ne ebreju, ne lietuviešu, ne... tautu pārstāvju.
Все народы которые живут на територии Латвии имеют полное право на свою культуру и язык (этнос) и если им (народам) необходимо общаться, то они всегда найдут способ и язык межнационального общения. Только не все понимают, что латышский язык, равно как и русский или английский немецкий языки не имеют право на монополию.
Es par to lai mēs visi dzīvotu draudzīgi un būtu mazāk nacionalistiski noskaņotu cilvēku!!!
Давайте жить дружно !!!
venuss | 29.03.2007. - 11:31:31

Vēl viens demagogs atradies . Kur ir tā Valsts uz pasaules , kur nav noteikts kādas valodas lietošanas monopols ? Varbūt Krievija ? Varbūt Lielbritānija , Francija ? Varbūt senā Bābele , kur sanāca visi kopā un runāja katrs savā valodā , līdz sajuka vienā putrā ( kā pie Bābeles ) .Tādu krogus vai diskotekas variantu Valsts mērogā . Es arī esmu par draudzību , un to esmu pierādījis ar savu attieksmi pret cittautiešiem .Bet tikai dažiem liekas , ka Latvijā visa draudzība jādibina uz krievu valodas bāzes . Ja Tu runā krieviski , tad esi draudzīgs , bet ja nē , tad nacionālists . Un runājot par nacionālismu vajag atcerēties ko teicis V.I. Ļeņins : "mazo tautu nacionālisms rodas kā pretspars Lielvalstu(krievu) šovinismam ". Un pieminot pirmskara Latviju , daudzām valstīm un tautām vajadzētu pamācīties no mums tolerantu attieksmi pret mazākumtautībām ar viņu iespējām mācīties , dibināt biedrības u.c. Bēgot no fašīstiskās Vācijas šeit patvērumu atrada daudzi ebreji un citas tautības .
Bet runājot par tā saucamajiem "krievvalodīgajiem" nekad nedrīkst aizmirst ka tā nav mazākumtautība , bet mākslīgs veidojums , kurš dzīvo Latvijā un neciena Latviešus , bet vēlas šo valsti pārveidot par Krievijas guberņu .
lost-one | 29.03.2007. - 14:04:43

Venuss, piedod, bet Tu esi ieciklējies...
venuss | 29.03.2007. - 14:15:32

Protams , ka ieciklējies . Uz savas tautas vēsturi , kultūru , valodu , tradīcijām , sadzīvi u.t.t. Un ja man kādi "internacionālisti " mēģina iestāstīt , ka viss ir jāaizmirst , un jāsāk no baltas lapas ,draudzīgi uz krievu valodas bāzes , tad es vēl vairāk "ieciklēšos " , lai nedomā , ka latviešu nācija jau ir pagātnē .
Ja kāds nezin vai negrib zināt , tad varu atgādināt , ka Krievija ir asimilējusi vairāk kā 100 mazās nācijas .
byteen | 29.03.2007. - 22:01:32

cilveki, piedodiet, nepietika pacietibas visu izlasit lidz galam... bet man likas, ka mes esam spejigi sadzivot kopa.. un atbalstit viens otru. Kada jega strideties, ja MES VISI ESAM VIENA PORTALA?
seifer | 29.03.2007. - 23:00:35

varbut nometajat viens otru ar kakaam? ka to darija citadi "orienteetie" praidaa pagajushaa gadaa?un tad jau visi busim vienaa maisaa bazhami?! aaaaaaaaa...
mikestar | 30.03.2007. - 02:15:40

cilveeki, jums neshkjiet, ka piedaalities shaadaa diskusijaa ir veidot sev sliktu reputaaciju kaa cilveekam? shii diskusija pati par sevi ir naidiiga.
es piekriitu tiem, kas uzskata, ka katrs var runaat tajaa valodaa, kuraa grib. un ja kaadam nepatiik, lai ignoree un nelasa, taapat arii ielaas, neklausas.
p.s. man ir veel viens taads jautaajums prataa, vai tie latvieshi, kas sheit tik agresiivi izteicas, vispaar uz krievu puishiem neskatas? :) nu neticu! un tur jau arii beidzas tas valodas jautaajums...
nukasiko | 30.03.2007. - 20:20:58

... gribu tikai piebilst ka starpnacionālā saziņas valoda ir valsts valoda... :)
karlsons | 30.03.2007. - 22:10:55

varbūt liekamies mierā? šis strīds noved līdz absurdam, jo es vēlos žestu valodu par valsts valodu...
aglon | 30.03.2007. - 22:45:54

смешно (это я вот по-русски черкну :Р) все друг друга уговаривают, мирят, говорят, что дискутировать уже бесполезно - наверное, так и есть, потому что каждый видит ситуацию со своей стороны... и этот термин"русскоязычные" так достал, что впору тогда иных называть не латышами, а "латышоязычные" почему бы и нет - среди них и евреи есть, и поляки, и латыши по паспорту, так чего украинцев, белорусов, евреев, русских, поляков опять же под одну гребёнку, коли их родной язык русский...
kasis | 31.03.2007. - 09:40:17

man nepatiik sii diskusija,,,krievs ir krievs,,žīds ir žīds un latvietis ir latvietis,tapatkaa ir cienijami un netik cienijami cilveki un "tā tam būs būt,ĀMEN"
nukasiko | 31.03.2007. - 10:10:58

varat spuroties cik gribat un domāt kā gribat ,bet citas valstis kuras ,protams,atrodas rietumu pusē,uzskata un domā ka LV iedzīvotāji ir latvieši... kā Dānijā-dāņi,Itālijā-itālieši u.t.t.tas nekas ka ādas krāsa vai rase cita bet viņi sevi pozicionē attiecīgi...
kasablanka | 31.03.2007. - 21:52:05

NY Bronksā (a vai Braitonbīčā, kur runā tikai krieviski) ir stabili visiem saprotams un sen akceptēts - kurš nigers, kurš baltais, kam tur nau ko meklēt...

Встаёт вопрос - kas LV ir "nigeri" - bāleliņi vai русскоязычные?? :):)

Laikam tāda bija disk. jēga???
leonora | 03.04.2007. - 21:57:07

Pēdājā (#89) nedēļas žurnālā "Mājas viesis" izlasīju interesantu rakstu par Kanādu.
Tiek slavināta kanādiešu tolerance visās jomās.
Lūk citāts:
"... Interesanti, ka Kanādā līdzīgi tam, kā nedrīkst teikt "nēģeris" (jāsaka - afroamerikānis), aizliegts lietot arī vārdu "indiānis", ta vietā jāsaka "pirmā nācija", citādi viņi to uztver kā apvainojumu."

A kas varētu būt LR "pirmā nācija"?
Manā skatījumā LR "pirmās nācijas" tituls būtu nesams lībiešiem.
"Otrā LR nācija" - latvieši.
A krievvalodīgajiem kuru vietu?
Kuru vietu šim mākslīgajam, Staļina un boļševiku veidojumam?
misteerija | 03.04.2007. - 22:04:13

Mēs bijām 3 latvieši - es, Koļa un vēl viens žīds no blakus mājas!!!!!!!!!
karlsons | 03.04.2007. - 22:27:08

... tīro latviešu kā tādu principā nava, tā ir konsolidējusies tauta (pareizāk - tautība) 11- 13.gadsimtā, es piedāvātu - balti, bet ja nu precīzāk - tad latgaļi, zemgaļi, sēļi, kurši un līvi... žemaiši, aukštaiši...
aglon | 03.04.2007. - 22:30:39

mda, i ih poneslo ))) cik svarigi zināt kurā nacija ir pirmā, mama rodnaja, pipec...
kasablanka | 04.04.2007. - 01:26:57

Pēc sen apstrīdētās Darvina teorijas pirmie bija tie, kas nokāpa no koka un izgatavoja pirmo "darbarīku", lai no tā paša koka noķeksētu banānu kokā nekāpjot. Resp. sāka "strādāt" (idioti tādi - mēs, viņu pēcteči, tā rezultātā vergojam vēl joprojām, lai nopelnītu mersim un pampersiem) :((

Atgriežamies kokos kā aglons un probas atkritīs. Uz zemes vaig atstāt tikai McDonaldus, kur strādās ebreji par banāniem un hipotekārajiem kredītiem.
costeek | 04.04.2007. - 02:06:37

как в Канаде запретили употреблять сово "негр", так в Латвии предлагаю запретить употреблять слово "русскоговрящий" - в последнее время это звучит чаще, как оскорбление...
1...78910111213...16
© Lesbi.lv. Visas tiesības aizsargātas.
Contacts  |   Advertise  |   Terms of Service  |  Privacy Policy  |  

Our website uses cookies. If you continue navigating we consider that you accept their use.