alvils
|
03.08.2009. - 23:02:27
Man jau gan liekas, ka šai diskusijai vajag reality check - tas taču ir gandrīz likums, ka homoseksuālie pārsvarā meklē un meklē un ir grūti paļauties, ka tas otrais pretim varētu būt ieinteresēts kaut kam vairāk, bet heteroseksuālie cilvēki tomēr pārsvarā satiekas, lai veidotu kaut ko ilgākam laikam un pamatīgāk; nav jau uzreiz jāprecas. Zinu, parasti jau tiek piesauktas visādas legendas par izvirtušajiem hetero, taču dzīves pieredze (kaut vai kolēgi darbā) rāda, ka vismaz latviešiem un rietumniekiem tomēr attiecības ir stiprākas un ilgaicīgākas, un pat ja kāds sper sānsoļus, man šķiet, ka hetero - gan vainīgais, gan cietušais, to pārdzīvot daudz sāpīgāk, nekā geji. Protams, daudziem gejiem var rasties savs priekštats par hetero no biseksuālo paziņu loka, taču - atļaujos apšāubīt, cik reprezentatīvs ir šāds paziņu loks.
Cik saprotu, tad pastāvīgas attiecības arī veicinots cilvēka panākumus - esot bijuši pat pēījumi, ka tiem studentiem, kuriem augstkolā ir bijuši viens vai divi partneri, rezultāti ir daudz labāki, nekā tiem pārējiem, kas atļāvušies vairāk. Un tas pats jau ir arī veidojot karjeru, man jau liekas, ka stabilas attiecības tikai palīdz. OK, ja es varbūt būtu smukāks un turīgāks, tad varbūt man būtu cita pieredze un cits viedoklis, bet pašlaik - kā ir, tā ir. Pārāk jauki nav.