grifs
|
27.03.2007. - 16:01:32
Jel piedodiet man draugi, bet man atkal nākas pakasīties pie ILGA Latvija darbības. Šoreiz as ir šajā pašā portālā atrodamais baneris lapas augšā, kas man lieliem burtiem vēsta, ka ILGA latvija ir Latvijas Nacionālā LGBT organizācija.
Te nu gribot negribot nākas atcerēties kādu jau izsenis izskanējušu diskusiju augstākās varas gaiteņos, ka Nacionālos simbolus var izmantot tikai ar parlamenta, valdības vai da jebkādas citas augstākas laicīgās varas atāluju. Proti - ir ierobežotas tiesības izmantot Latvijas karogu vai līdzīgus simbolus logotipos, nemaz nerunājot par to, lai sevi nosauktu par Latvijas Nacionālo organizāciju, kas vienozīmīgi tad ir valstij pilnībā pakļauta organizācija. Tāpēc rodas jautājums - kura no valsts varām ir devusi šādas tiesības ILGA Latvija vai to pārņēmusi savā kontrolē?
Nu labi labi - es protams atkal izsaucu uz sevi uguni no Gabriela un Imantiņa puses, taču cik ilgi var uzvesties kā mazi bērni, domājot par to, ka viņu darbības kvlitāti vai kvantitāti uzlabos skaļāks nosaukums, kurš sājā gadījumā, man domāt, robežojas ne tikai ar morālu atbildību, bet iespējams jau atbildību likuma priekšā.
Domāju, ka aktualizējot šo jautājumu es nevis tukši kritizēju, bet izdaru pakalpojumu ILGA Latvija, lai nesanāk nepatikšanas ar likumu, ja mana teorija par atbildību likuma priekšā ir pareiza.