User
Password

cilveciskums/человечность / 20

costeek | 07.06.2007. - 14:35:22 | Views: 12889

sita tema bija seit aprunata daudzreiz. bet vienalga es nevaru saprast - kapec vienas tautibas cilveki ienist citas tautibas cilvekus? sakuma mes esam tikai cilveki - vai tas nav galvenais?..
эта тема была обговорена многократно. но всё же - мне непонять - почему представители одной национальности нелюбют представителей другой? изначально мы только люди - разве не есть главный критерий?
Replies (120)
frodo | 07.06.2007. - 21:25:42

Es nesaku, ka latvieši te nav nekas. Es tikai vēlos teikt, ka viņi nav vienīgie saimnieki, un piederība tautīvbai nedod nekādas īpašas tiesības. Tāpat kā latvietis Anglijā - ja viņš ir Anglijas pilsonis, viņam ir tādas pašas tiesības lemt par valsts attīstrību un spēles noteikumiem, kā tiem, kuri ir angļi jau neskaitāmās paaudzēs.
Un es patiesi ticu tam, ka Latvija ir mūsu kopīgas mājas un ka costeek, dorogaja vai skaistule zireael ir tādas pašas tiesības lemt par šīs valsts nākotni un tagadni, kā tev un man. Un es neuzskatu, ka es esmu šīs zemes īpašnieks.
Vai zini, kas ir šovinists? Pirms mani tā saukt, vai vari nodefinēt, ko tu ar šo vārdu apzīmē?

Un runājot par Franciju vai Krieviju - nu, manuprāt, problēma nav minoritātēs kā tādās, bet attiecībās starp minoritātēm un varu, ka arī citās problēmās. Labāk paskaties, kas notiek Anglijā vai Holandē...
costeek | 07.06.2007. - 21:40:09

venuss - uzmanigak lasi.
ar tavu viedokli es ljoti labi iepazinos. paldies - vairak nevajag.
mistiq - кто плачется? в данный момент для меня это было актуально.
yankee - atvaino - nekorrekti izteicos. bet drizuma tas bus... :(
fagot | 07.06.2007. - 21:40:15

неужели других интересов нет? © costeek
frodo | 07.06.2007. - 21:59:03

Man šī diskusija liekas ļoti svarīga un interesanta. Kā arī citās diskusijās, ja kādam šī tēma neinteresē, ir iespēja izvēlēties kādu citu tēmu vai arī sākt jaunu tēmu.
fagot | 07.06.2007. - 23:10:42

Frodo, diskusija visnotaļ ir ļoti svarīga un varbūt arī aktuāla, bet, pirmkārt, nu jau par šo tika runāts un daudz, otrkārt, veltīgi, treškārt, es uzskatu, kā šādām tēmām ir domāti citi portāli. Es vēl neesmu redzējis nevienu gay-resursu tik pat politizētu, kā gay.lv. Bet par nacionālajiem jautājumiem pat gay-skinheads nediskutē tik daudz, cik par to ir gatavi runāt daži vietējie mirstīgie.
frodo | 07.06.2007. - 23:24:06

nu nezinu, es te neesmu sen, un man patīk runāt gan par politiku, gan par mūsu sadrumstalotību - šīs lietas taču skar katru no mums, ka arī visu kopienu, par kuru gan diskutējam citā diskusijā...
forgottenvoice | 07.06.2007. - 23:30:56

Это матрица, все дело в матрице. У мена установлена кирилица, я попросил мастера закачать плагин латиницы. А мне предложили переставить windows, ну после некторого времяни и сомнений, меня уговорили это сделать.Ничего не изменилось, после переустановки, но к сожелению я потерял некторые важные папки и любимые фото. + с меня взяли $$$ :((. Т еперь предлагают поменять/перешить BIOS. Сейчас пишу латиницой, но зато при своих мозгах.
Вот по телевизору уже показали мою соседку, которая прошла через этот курс и даже получила вакумный пылесос. SOS она его даже ночью не выключает.А мастера скрылись, сейчас у меня только одно пожелание к этим мастерам ..xxx... (поймаю сам передам:(((.
Ludi razve smisl viskazivanija izmenitsa, esli ego napisatj na russkom latinicej?Ili mne pere6ivatjsa I pilisositj ::)?
wizard | 07.06.2007. - 23:31:04

mistiq, ну, где она рулит, твоя интеллигенция? По большей части она как раз довольно серое быдло, которое прячет за дипломом и академичискими степенями свою серость. Поверь на слово. Ты можешь этого и просто не знать. А не хочешь - не верь. Мне как-то все равно.
fagot | 07.06.2007. - 23:42:33

forgottenvoice, s utra nado toljko kofe pitj ©
dorogaja | 07.06.2007. - 23:55:35

"Ludi razve smisl viskazivanija izmenitsa, esli ego napisatj na russkom latinicej?"

Конечно же нет. Но если выбирать текст написанный на русском латиницей или кирилицей, то я впервую очередь выберу для чтения, то что глаза не мозолит, т.е. кирилицу. Мне так удобней, я так привыкла. И вообще есть специальный сайт для трансляции клавиатуры http://www.translit.ru/
Если есть руки, то можно им воспользоваться:)
wizard | 08.06.2007. - 15:50:48

Venuss, analoģija jau ir smuka (par netīrajiem un trokšņainiem kaimiņiem). Taču, cienot tevi, rīkošos pēc tava parauga un padalīšos pieredzē. Gribi brīnies, gribi ne, vienā no manām dzīvesvietām man nevis netiešā, bet pavisam tiešā nozīmē bija ļoti interesanti kaimiņi-latvieši, kas vārīja kandžu, katru vakaru pārdzērās un savā starpā sazinājās (nezinu, kādēļ krieviski), izmantojot tikai dažas frāzes ("Еб твою мать!" īpaši bieži). Tā kā, tava smuka analoģija ir krasā pretrunā ar reālo dzīvi, uz kuru pārzināšanu tu pretendē (bieži vien ne bez pamata). Skaidrs, ka latvieši ir samērā civilizēta tauta. Skaidrs, ka ļoti daudzi atbraucēji atbrauca no tik necivilizētām vietām, ka viņu uzvedība ar latviešiem ierasto kontrastēja. Bet tā taču ir sena pagātne. Un šī problēma pati par sevi jau lielākoties atrisinājusies, jo lielākoties atbraucēji tomēr mācās latviešu valodu, un uzvedas visai normāli, dažreiz pat labāk, nekā paši latvieši. Tās ir muļķības, ka neviens nekur negrib integrēties.
venuss | 08.06.2007. - 16:14:55

Wizard ! Es Tev pilnīgi piekrītu par šodienas situāciju , bet neaizmirsti kāda situācija bija pirms 1940.gada un tagad , kad divas paaudzes jau izgājušas pāraudzināšanas skolu . Newgribu neko vispārināt , bet kad uzrodas tadi frodo , un sāk laist muļķi , tad rodas šāda reakcija . Kā zini viena karote darvas var sabojāt veselu mucu medus .
frodo | 08.06.2007. - 16:17:19

es nelaistu muļķi, bet saku to, ko domāju. Ja tas kādam nepatīk - ko lai es daru?
Es neaizmirstu, kāda situācija bija pirms 1940. gada Vācijā, kur viena tauta pēkšņi izdomāja, ka ir visu citu tautu pavēlniece, un ka tadēļ viņi ir mājas saimnieki... Un argumenti bija arī lidzīgi... Nu - kurš tomēr laiž to muļķi?
wizard | 08.06.2007. - 16:22:25

venuss, 1940.gads arī nebija tik viennozīmīgs. Tipa, atnāca sliktie krievi un sabojāja visu latviešu saldo dzīvi. Valsts brūk tad, kad tās iedzīvotājiem dzīve nemaz nešķiet tik salda. Mentalitāte utt. tas viss ir būtiski, bet nav pareizi aizmirst par siciāli ekonomiskajiem faktoriem, kas ir nacionālisma un kolaboracionisma pamatā.
venuss | 08.06.2007. - 16:55:42

Frodo ! varbūt Tev nav zināms , ka vecticībnieki bēgot no cariskās Krievijas atrada patvērumu Latvijā . Ebreji bēgot no fašīstiskās Vācijas atrada patvērumu Latvijā . Un lai arī kā Tev nepatiktu , Valsts nav pašdarbības pulciņš vai kopa , bet gan kaut kādas nācijas veidojums . Un šī nācija , tad arī saucas par pamatnāciju un pārējie ir minoritātes . Pamatnācija tad arī ir šie saimnieki savā valstī un nosaka kāda valodā runāsim , kādu kultūru vai religīju piekopsim . Un pārējiem( mazākumtautībām ir jāpiemērojas ’’sim prasībām . Un nepieminēsim kā paraugu fašistisko Vāciju un Staļinisko Krieviju . Pirmskara Latvija šajā ziņa varēja būt paraugs daudziem kā sadzīvot pamatnācijai ar minoritātēm . Bet organizētās migrācijas rezultātā dabīgais un optimālais līdzsvars starp pamatnāciju un minoritātēm ir izjaukts par sliktu pamatnācijai .
wizard | 08.06.2007. - 16:58:08

venuss, ’’pirmskara Latvija’’ pirms vai pēc 1934.gada 15.maija?
dorogaja | 08.06.2007. - 19:14:20

Es visu varu saprast, bet tikai ne to, ka vienkaršai tautai jāatbild par kādu politikas kļūdu. Vai tad tagadeji iedzīvotāji Latviju iekaroja? Viņu iekaroja padomju vara, bet ne jau šodienas krievi. Kapēc šodienas vienkaršai krievu tautai jāatbild par senču darbībam?
venuss | 08.06.2007. - 21:38:21

Wizard ! Nevajag dramatizēt to 15.maiju un Ulmaņa režīmu . Mani radinieki bija zociķi un pagrīdnieki , jo stulbi ticēja , ka tas ir labāks par mūsu iekārtu . Un nekas nenotika , ne cietumā sēdēja , ne kaut kādas represijas izcieta .
Dorogaja ! Tev tāpat kā Putinam gribas sākt visu no baltas lapas , it kā pagātnes nemaz nerbūtu . Un pie visa kas noticis vainot Padomju varu , bet ne sevi . Protams ’ta bija apzināta politika - vienotas Padomju nācijas veidošana uz krievu va;odas bāzes , bet "vienkāršai tautai " te ir izšķiroša nozīme . Vienkāršā tauta , kura pameta savus ciemus un kolhozus un devās Rietumu virzienā labākas dzīves meklējumos . Vai viņus šeit kāds gaidīja ? Vai viņi bija vajadzīgi Latviešiemn ? Tās milzīgās fabrikas un ievestais darba spēks . Kā tas drīkstēja notikt , ka visās lielākajās Latvijas pilsētās latvieši kļuva par minoritāti ? Kam tas ir izdevīgi ? Padomājiet par to .
frodo | 08.06.2007. - 21:48:50

Venuss, lai kā tas bija, tagad tas viss ir savādāk - mums ir valsts, kurā dzīvojam visi kopā, daudzi krievvalodīgie šeit ir dzimusi, vēl jo vairāk, šeit ir dzimuši arī viņu vecāki, un viņi šo zemi uzskata par savām mājām. Un Latvija ir viņu mājas, lai ko tu par to domātu. Vairums no viņiem balsoja par Latvijas neatkarību, bet pēc tam viņus "pameta un uzmeta" (šī spēlīte arī toreiz ir bijusi modē). Nu tad viņiem pieprasīja visādi pierādīt savu lojalitāti, kaut latviešiem neprasīja nemaz. Tas manuprāt bija netaisnīgi un pazemojoši, un daudzus cilvēkus atgrūda no valsts. protams, politika a la "skaldi un valdi" palīdz noturēties pie varas šprices, taču vienkāršiem cilvēkiem tā nav laba un vienojoša. Rezultātā ir tas, kas ir.
mistiq | 08.06.2007. - 21:49:00

costeek - davai togda na chistuju vodu - raz eto aktualno, davaj rassmatrivatj konrketnuju situaciju a ne obobshonnoje chelovekoljubije i globalno filosofaskije ponatija. I tak - kto tebja obidel..?

fagot +10 (primechanije: politika i na gay portalax nuzhna, mi vsetkai ljudi, no konechno v menshix proporcijax i ne jelozitj odni i te zhe temi bezrezultatno do dirki)

wizard - chastichno soglasen. Xotj i diskusija v celom ne ob etom, no vsezhe - nada razdelitj istninnuju intelegenciju (kotoraja jevlajeca stiljem zhizni i filosofijej a ne socialnim statusom) ot psevdointelegencii kotoraja obrazovalosj v sovetskoje vremja pod vlejanijem ’neocennonosti’ ljudej umstvennova truda - zakompleksovannix akademikoff, malobudzhetnix pisatelej, bezdarnix xudozhnikoff itd. No et mi zamjali :)

venuss - par pamatnaciju: pardon my english, bet par kadu vispar pamatnaciju var but runa, ja shai pamatnacijai pat savas definetaas raxtibas nebij lidz pagajushaa gadsimta sakumam un taa vairakus gadsimtus atradaas te vienas, te otras, te treshaas, te ceturtaas lielvaras ietekmee. Busim tak relaisti - valsts kulturas mantojumu nenosaka relativi maza individu grupa kas pirmaa sakusi apdzivot sho teritoriju, bet gan tautu un kulturu kopums, kuras visilgak un visspecigak bij ietkemejushas sho zemi. Tas butu tapat kaa ASV pekshnji deklaret visus amerikanjus par okupantiem un pasludinat delaveru (indianju) valodu par nacionalo! ;DDD
© Lesbi.lv. Visas tiesības aizsargātas.
Contacts  |   Advertise  |   Terms of Service  |  Privacy Policy  |  

Our website uses cookies. If you continue navigating we consider that you accept their use.