fagot
|
22.07.2007. - 21:18:20
Ņemot vērā mūsdienu komunikāciju līdzekļu vairumu, neviena valsts fiziski vairs nespēj tiešā nozīmē noklausīties visas jūsu sarunas, bet to dara kompis, kurš burtiski filtrē bazārus. Un nekāds tiesas spriedums tam nav vajadzīgs.
Joka pēc varat piezvanīt viens otram un pateikt: „Salam, vakar runāju ar Osamu. Saimnieks pavēlēja 32. jūlijā nospridzināt Rīgas pīli, avansu atvedīs kurjers talibs. Allā akbar, čau” un tad uzņemiet laiku, cik ātri atnāks ciemiņi (starp citu, lai ar jums vienkārši aprunātos nekāda sankcija viņiem nav vajadzīga). Prakse liecina, ka tie dienesti nostrādā diezgan operatīvi- paris gadus atpakaļ viens mans paziņa no rīta pa telefonu vienkārši aprunājis par sprādzienu redakcijā, kurā viņš ir bijis ārštata darbinieks, bet jau pusdienlaikā satīkas ar drošības policiju.
Lieki ilgaspassiveboys uzskata, ka Karalistē šī lieta ir nostādīta humānāk jeb demokrātiskāk. Domāju, ja Latvijā vēl varbūt sanāks atrunāties, ka tas bija tikai joks, kuru ieteica kāds mudaks no gay.lv, un vispār 32. jūlijs neeksistē, bet in UK, spriežot pēc pēdējām iztiesāšanām, tur šāds joks tiks uztverts ņe po detski.
Cien. kazis, neesmu pārliecināts, bet nedzirdēju nevienu precedentu, kā Latvijā kāds būtu vajāts par internetā pateikto. Gadījums ar to pensionāri no Latgales neskaitās, jo Kalvīti viņa lamāja parastajā vēstulē, nevis elektroniskajā. Savādāk, man jau sen vajadzēja tevi pašu nostučīt par naida kurināšanu, kā ari aicinājumiem mani publiski pakārt :]
Man šķiet, Igaunija ir vienīga Baltijas valsts, kur likumdošana šinī jomā ir sakārtota un strādā, kaut arī ar niansēm- man liekas, krieviski, tomēr, arī tur var maķeritca cik vien grib.
P.S. par radaru detektoriem runājot, vai tie piefiksē arī kameras uz ceļiem? Vai varbūt, ir arī kāda laka, ar ko var numuru apstrādāt, lai tas netiktu uzfilmēts? Pieriebjas jau katru mēnesi sodus maksāt :[