User
Password

Skolas laiks / 20

rendija | 22.08.2007. - 16:50:43 | Views: 6704

Tuvojas 1. septembris, kad gribot- negribot skolas grāmatas, burtnīcas un zīmuļi teju kāpj uz galvas un birst virsū pat tad, ja pats esi jau stipri pāraudzis skolas solu.
Šajāi sakarā gribētu painteresēties dārgajiem gay lv apmeklētājiem, kā tad jums ir paticis skolas laiks? Jeb patīk- tiem, kuri vēl mācās...
Mīļākie priekšmeti, pasniedzēji, skolas? Patīkami/ nepatīkami starpgadījumi?
Zinu, ka man, piemērām, dziļi riebās pamatskola un tehnikums, kuros mācījos. Toties augstskola ir vieta, kur jutos perfekti un labprāt ik pa brīdim pastudētu ko atkal.
Replies (54)
123
rendija | 23.08.2007. - 17:45:47

nē, tas bija lauksaimniecības tehnikums. Es tur apguvu grāmatvežus - ekonomistus."Tas līmenis" nāca no agronomu(bija tak i tādi tolaik!) puses.
Nu no malas viss puslīdz ok izskatījās. Neviens jau neskrēja žēloties, paši ar visu tika galā. Jeb netika un izstājās.

Nē, tagad tomēr uzskatu, ka no skolēna/studenta pozīcijas dzīve ir labāka. Pedagogu visatļautība gājusi mazumā. Vismaz, kad pati strādāju par učeni, varēju tikai mēmi noskābt- pedagogus drīz būs sarkanajā grāmatā jāieraksta! Jo tie jaukie skolēni drīkst diezgan smagi kāpt pasniedzējam uz galvas.
shelby | 23.08.2007. - 19:39:55

He he! Pamatskolā nemācijos ne traks, pat līgumu uz vienu gadu pagarināju, laikam skolotājām iepatikos :D, pēc tam aizgāju uz profeni- sākumā mācījos uzcītīgi, pēc tam jau arī sāku laist luni, bet pabeidzu. Nu un augstskola sāku studēt par maksu, biju tik gudrs, ka ierotēju budžetā :D, un šogad turpināšu tālāk mācīties :))
dyllan | 24.08.2007. - 00:57:32

Psk.
Vsk.
Bakalaurs.
... un pamesta maģistratūra...
gotama | 24.08.2007. - 11:20:00

Bet profesionālā vdsk ir tāda kā dzīves skola vairāk,savi 4km no mājām,un protams es nedzīvoju kopmītnēs nebij vajadzības,dundināj ar busu:)
Taču arī tur ir iespējams palikst savrup ar savu domu un individualitāti,un tas ir pats svarīgākais.
Apguvu biroja darba organizāciju,bez ieinteresētības un jebkādas iedvesmas,taču pabeidzu.
ezis888 | 24.08.2007. - 12:18:15

Skolas laiks bija kolosāls skatoties to ar laika distanci,jo taču nebija nekādu problēmu,kā tas ir tagad dzīvojot lielo dzīvi.Jā tai laikā likās vajag darīt to un to un mācīties un piedalīties visos pasākumos,bet īstenībā tas bija sīkums.Man patika studiju laiki vēl pēc vecā nosaukuma LLA ar visu to, ka studēju neklātienē tas bija jautri redzēt kā mēs visi tikuši uz mēnesi prom no mājām- STUDĒJĀ .Grūts laiks bija tad kad izdomāju pabeigt maģistratūru,jo pēkšņi bija aizmirsušās studēšanas spējas un gribējās visu izpildīt perfekti tad bija ko norauties,bet tagad arī to atceros ar prieku.Viss grūtākais ir šobrīd ikdiena- skola kā tāda diemžēl ir izkropļota un pēc gadiem stāstījumi par skolu es pat nezinu kādi būs.
rendija | 24.08.2007. - 14:43:50

dylan,

nu tie skolēnu trakumi transporta sakarā jau, kā man liekas, tikai kādu mēnesi jāpacieš. Uz novembra pusi visi jau it kā nomierinās.
Rīga septembrī vispār mazliet pēc svešo apsēstas izskatās. Neveilkli vecāki neierastos maršrutos ved savus pirmklasnieciņus. Rezultātā rodas vēl lielāki sastrēgumi. Sabiedriskais transports guldz no maziem nekauņām, kuriem, par laimi, parasti jābrauc tikai pāris pieturas. Mazākie tiek smago somu vadāti, kritelē un grūstās. :) Rīgā sabrauc pirmkursnieki no visas Latvijas. Nu jau mazliet sāk izlīdzināties tas vizuālais tēls, visi ģerbjas līdzīgi. Taču uzvedība, tā ir citāda. Kā teļi palaisti zaļa pļavā.
Rīga gan ir pilsēta, kas ātri adaptē un aprij sevī visu svešādo. Un oktobrī jau viss atkal kā allaž. :)
keda | 24.08.2007. - 17:13:02

man skola vienmeer ir kaitin’ajusi un riebusies no 1-4. klasei viss bija normali , biju kautkaada siika krupene kas visiem skraapeeja un koda, dzenaajos ar zeeniem apkaart pa starbriizhiem un metu ar slapju taafeles lupatu citiem feisaa.un es nevareeju saprast kaapeec citas meitenes nespeeleejaas ar mashiinaam . atceros ljoti kaitinaaja puceeties kad bija jaaiet skolaa uz kaadu sviniigu pasaakumu un mamma vienmeer mani geerba gandriizvai rozaa kleitaas un seeja bantes matos, es jutos nozheelojami :D 5.-7. klasei bij visjautraak , saspridzinaajaam skolaa toaletes podu ar bombeneem, piekravaam vienam dzekam pa kluso somu pilnu ar akmenjiem un visaadiem meesliem un vinjsh vinju dabuuja stiept liidz pashaam maajaam baigi smago, bastoshanas maanija un pirmaas nepatikshanas kaa rezultaataa no 7. liidz 9. klasei dabuuju maaciities internaatskolaa, kas bija kaa cietums tur nevareeja pat normaali iziet aaraa bet tieshi tur maacoties ieguvu pieredzi vislielaako un vislabaaakos draugus . peectam vidusskolaa viss saaka pamazam palikt mieriigi , netrakoju vairs tik traki un skolotaajiem preti nerunaaju vairs kautkgan neteiktu ka uz skolu tad gaaju ar prieku, driizaak tas bija kaa iespiiteeshanaas jo daudzi neticeeja ka jebkad man izdosies pabeigt skolu
aspectintime | 24.08.2007. - 23:13:43

Nju ko gan es varu piebilst Es jau smu tas divnieku karalis bet mani apmierina arii nepabeigta koledza ...
bet ar lielaako prieku darbaa veltu beerniem skolas prieku
dyllan | 25.08.2007. - 00:52:44

Sākumskola un pamatskola - nekas īpašs, lika par piemēru pārējiem, bet ne vienmēr... Manā ampluā bija HOPSA-HOPSA un dabūt gatavu kaut ko tādu, ko no manim teorētiski nebūtu iespējams sagaidīt.

Vsk.: Uz skolu braucu kā uz katorgu, man nebija tur īstu draugu, tikai pietuvinātie cilvēki uz vienās rokas pirkstiem saskaitāmi. Bet ar parējiem nekādās vainas komunicēšanas ziņā, protams, pārsvarā komucēju ar meitenēm, jo videnē bija 22 cilvēki manā klasē un 16 meitenes t.sk.

Universitātes laiks bija visjautrākais un vislabākais!!! Īstā dzīves skola. Studēju finases... Joprojam vēl ir vemšanas simptomi dzirdot finanšu ziņas... A tā kopumā bija jautri ar druškām bastot lekcijas un šmigā likt raxtiskos examēnus, kuros vajadzēja raxtīt nevis iezubrīto materiālu no grāmatas, bet kaut ko pilnīgi no savām ekonomikas fantāzijām... :)) Sakot ar 3.kursu ik pa reizi neliku eksāmenus skaidrā. Un rezultāts patīkami izbrīnīja manu ieskaišu grāmatiņu :))

Bakalaura darbu (ta 2/3-daļas) uzraxtīju pēdējā naktī... Dabūju tādu recenziju, ka gribējas izraudāties visai pasaulei un piedzerties pipelē... Tomēr ta diplomdarba aizstāvēšana ir dzīves fortūna, man ir palaimējies ;)

Maģistratūra bija murgs par lielāko naudu... jau iepriekš biju zinājis ar ko viss beigsies. Bet es to visu neņemu galvā! Kā ir tā ir! Viss pie kājas... Dzīve iet uz priekšu! :-P
frodo | 25.08.2007. - 00:53:53

Man skolā patika, mācīties vispār patīk. Manā klasē mācījās viena meitene, kas man likās engjelis - skaista un gudra, biju iemīlējusies ar ļoti tīru skaistu mīlestību, pat nemklēju neko pretī, tikai būt viņas tuvumā... tāpēc man patika iet uz skolu un arī viss kas saistījās ar skolu. Man bija labi draugi un arī labas sekmes... Atceros, ka brīvlaikā grībēju iet uz skolu - galvenokārt tāpēc, ka pa vasaru paspēju drausmīgi noilgoties pēc draugiem.
Atceros gladioles pie Saktas - tas bija drošs rādītājs ka skolas sākums ir tepat aiz stūra, kino apmeklējumu 1. septembrī - mēs ar draugiem no klases vienmēr 1. septembrī gājām uz kino, ēdām saldējumu "Vēsma" - nezinu, kāpēc tieši to, bet es to ļoti labi atceros. Manā skolā bija diezxgan daudz sakarīgo skolotāju, ar kuriem varēja parunāt ārpus formālajām attiecībām... kaut kā tā...
kasis | 25.08.2007. - 21:40:16

jaaap,bija taads dzeltens saldeejums kartona glaazee,8 kap.,fu**,es biju to jau aizmirsis,bisku sentimentu uzsita :)),es vasaraas nedziivoju riigaa un vienmeer bija liels prieks atkal satikt savus draugus,peec skolas mees bezmeerkiigi klainojaam pa rajonu,vaartiijaamies pa zaali likaam patronas uz tramvaja sliedeem un raapeleejaam pa dzelzscela vagoniem un jutaamies vissvariigaakie pasaulee,tas bija briiniskiigs laiks,,,beerniiba :))
rendija | 25.08.2007. - 22:21:31

keda,
:D, šitā par sevi pateikt- sīka krupene! :)) man līdzīgs nedarbu saraksts, joprojām saglabāts sentimenta brīžiem, ir no tehnikuma laikiem. Vienreiz ar tā laika manu meiteni apkopojām visu, ko esam nelāgu paveikušas. Biku baisi sametās un nolēmu vairs tā nedarīt :).

:), tā kā esmu lauciniece, tad saldējums man varēja vien sapņos rādīties... Protams, regulāri braucām uz kafejnīcām. Tur sveramo varēja nopirkt. Trīs mazas, nožēlojamas bumbiņas... :)).Ne, mēs uz veikalu gājām pēc stīvām sociālisma kožļenēm. Kaut kādas ar piparmētru garšiņu.

Jā, nāk atmiņa kāds smags aplauziens tehnikumā. Tīrās sakritības pēc dienu pirms eksāmena literatūrā un latviešu valodā vietējā laikrakstā publicēja manu dzeju. Tad nu, lūk, mana fantastiskā literatūras skolotāja visai komisijai izdeva, ka es tādejādi cenšoties viņus ietekmēt. Man tā arī pateica, ka par manu nekrietno rīcību, es dabūšot tikai seši, lai gan varētu likt arī 9. Ja vien es neatvainošos. Neatvainojos, ielika 7.

:))laikam jau dzeja bija TIK slikta!!! Par ko nebrīnītos. Bet, šausmas, biju dusmīga kā velns!

kasis | 25.08.2007. - 22:32:50

bija veel taada maize - radzins par 10 kap. un tarhuns :)),,,,,,pec skolas 1.sept. mani vienmeer maajaas gaidiija teevs,mani vecaaki nedziivoja kopaa,un tad mees braucaam kautkur un veelu veelu vakaraa staaveejaam uz ielas un gaidiijaam kad paraadiisies zalaa taksometra lampina,lai tiktu maajaas,,,un tocna!,2 sept. man vairs negribeejaas uz skolu,jo zinaaju ka buus jaamaacas :)),,,gribeejaas atpakal uz vasarniicu pie vasaras draugiem un vasaras neraatniibaam :))
rendija | 25.08.2007. - 22:42:37

:) tarhūns bija topā! Man nu ļoti patika! Tagad toties liekas, ka garšo kaut ka savādāk.
kasis | 25.08.2007. - 22:45:28

,,,un meele ar vairs zala nepaliek,hi,hi,hi
dolceano | 25.08.2007. - 23:47:51

Pamatskolaa - bija garlaiciigi.. katru gadu no jauna viens un tas pats ... nekaa iipasha.. tagad maacos muuzikas vidusskolaa... un katrs maaciibu gads ir neaizmirstams un piedziivojumiem bagaats.. :)
frodo | 26.08.2007. - 20:03:46

jāāāāā, vecais labais tarhūns!!!

Mums vēl bija 5-baļļu sistēma, pionieri un komjaunatne, un tā vienīgā grāmata par seksu, ko tas vecais latviešu ārsts bija uzrakstījis... sēdējām ar manu pirmo mīlestību un lasījām starplaikos :-))) tur bija rakstīts, ka geji un lezbietes ir kaut kas šausmīgs, tāpēc mēs ar manu meiteni izlēmām, ka mēs nekādas lezbietes neesam - jo tām visām šausmīgām pazīmēm neatbilstām :-)))

Vēl atceros veikalu Barona ielā, kur varēja nopirkt foršas atklātnītes, un Dzirnavu ielā bija veikals ar pastmarkām - es tās krāju un tad regulāri ietaupot / nopelnot naudiņu gāju pirkt tās markas :-)))
djeje | 27.08.2007. - 10:50:13

mēs ar mammu un māsu 1.septembrī vienmēr gājām uz restorānu... bet restorāni toreiz bija foršie - 1,5 stunda bija jāgaida, kamēr pagatavo ēdienu.
memories | 27.08.2007. - 10:59:42

es laikam atskirsos,,

nezinu ne es tarhuunu, ne saldejumu Vizma vai Veesma,,kaa nu tur bija,,

mana progimnaazija(7,8,9, klase) aizriteja, aiz veikala pie skolas ar viinu vai alu,,ar cigareteem un peec iespeejas skaljaaku un kaitinosaaku (apkaartejiem) uzvediibu,,,
dzersanas kur nu pagadaas,,kaadraiz ljoti iecienita vieta bija estraade netaalu no skolas, vai kapi, kas gan bija pataalu,,bet tur vismaz neviens nepieseejaas,,,
tgd daudz kas ir maniijies arii kops tiem laikiem, bet briiziem pietruuxt taa visa:)))
memories | 27.08.2007. - 16:10:30

sodien iestaajos skolaa,,pieneema ar atplestaam rokaam,,veel nobriinijaas , ko es ar taadaam atziimeem uz vakareni eju??
123
© Lesbi.lv. Visas tiesības aizsargātas.
Contacts  |   Advertise  |   Terms of Service  |  Privacy Policy  |  

Our website uses cookies. If you continue navigating we consider that you accept their use.