kazis
|
13.10.2007. - 14:22:10
Skaidri redzams, ka janis202 ir no „jaunā laika” vecajiem bļāvējiem.
Makroekonomiskie rādītāji nerodas vai neizzūd līdz ar valdības maiņām. Tagad raustot budžetu un valdību panāktais efekts droši vien būtu vēl traģiskāks par tevis minētajiem skaitļiem.
Inflāciju lielā mērā ietekmē arī energoresursu cenu svārstības pasaules tirgū un ES regulētā, kvotētā lauksaimnieciskā ražošana (pie pārtikas produktu iztrūkuma ES iekšienē!!!! Stutējiet un kvotējiet vēl zemniekus!), arī LV uzņemtās saistības akcizētām precēm (degviela, tabaka, alko utt.). Šos procesus nevar ietekmēt ne Aigars, ne Einars, ne Jānis, ne Pēteris. Nu, labi, varbūt drusku var, ja vien LV ir gatava būt starp āmumu un laktu un uzčurāt pāris gadus ES. No sērijas nepatīk – slēdzat ārā.
Kur tu rāvi tādu bezdarba līmeni? Šobrīd LV ir reāls (ne statistisks) darbaspēka trūkums. Statistiski, protams, tādi kā janis202 skaitās bezdarbnieki, toties raujas melnās miesās pa 3 darba vietām. Jā – likumdošanas caurums, VID, Nodarbinātības valsts aģentūras un visu citu valsts institūciju impotence – piekrītu. Uz visu LV ir 400 nodokļu inspektoru, 35 tk skolotāju utt. Jāpalielina kontroles mehānisma aparāts? Jaņčuk, ir kāds konkrēts piedāvājums? Davaj 20 tk no učukiem novirzīsim piespiedu kārtā kontrolēt tavus, manus un visu citu ienākumus?
Nav tādu burvju nūjiņu padomā nevienam politiskajam spēkam, kas radītu tūlītēju ekonomisku efektu. Un pēc teorijas tādu nav. Tukša muldēšana, pretējās puses apdir$ana un visas citas fīčas gan.
Ja vien man nebūtu žēl pašam sevi, savu kabatu un nākotni, varētu ieteikt Kalvīšpapam mest visu pie malas un ļaut JL sastādīt mazākumvaldību. Pēc gada vai pāris gadiem recesija beigsies tā vai tā un tad Kalvītis varētu nākt kā „nācijas glābējs” un vest „antiņbrigādi” stikla kalnā. Pa to laiku lielie „tautas glābēji” būtu sevi „apliecinājuši” kā pilnīgus nevarētājus un nulles (cikla ietvaros).
Švakāk, ja tā recesija iestiepjas n gadu garumā, kas, ņemot vērā JL „durdomisko” pieeju lietām, šķiet visai ticams variants.
Tik daudz iracionālu piegājienu kā Repše maz kāds pamanījās iztaisīt. Ak, jā, vai tik 3tk garās auto rindas uz austrumu robežas nav Repšes kunga nokancelētās austrumu robežas izbūves projekta dēļ?