charry
|
11.04.2008. - 20:17:58
Mēs tomēr, manuprāt neveiksmīgi, mēģinām kopēt valstis, kur par šiem jautājumiem izturas neitrālāk (nu labi sakiet lojālāk, civilizētāk). Tur arī var palīksmot kā karnevālā, skaisti apģērbties (daudzi protams skaisti kļūst izģērbušies :) ). Pie mums tomēr jāsāk ar virtuāli lojālas attieksmes panākšanu. Tad varbūt arī varēs laiīgi un jautri doties gājienā.
Iepriekšējo gadu pieredze mani izraisīja nožēlu gan par pretiniekiem , gan arī par mūsējiem. Maigi izsakoties, bēdīgi jau izskatījās tā uzspēlētā līksme un brīvība pēc tikko notikušām sadursmēm. Nu neslēpsimies - bija jau arī viedoklī - "redzi kā viņiem sadeva, un nu muļķīši tagad tēlo". Nu netika taču ne gājienā, ne Vērmanī nodrošināta patiesa aizsardzība... Lai kā nepatiktu - manuprāt vēl nav gatavi apstākļi brīvam netraucētam gājienam.
Neslēpsim, ka arī mūsu vidū ir dažādi viedokļi par uzvedību sabiedriskās vietās (neatkarīgi no orientācijas). Nu nepatīk, ka teiksim autobusā pārītis "sūcas" pārkāpjot pieklājības robežu un ar to traucē apkārtējiem. Tad šādā situācijā homoseksuāli orientēti pārīši izsauc vēl lielāku "nosodījumu". Damāju, ka, ja mēs visi mācētu uzvesties sabiedriskās vietās, tad noteikti "neievērotu" arī mūsu homoseksuālo orientāciju.
Nesen lidoju lidmašīnā, kur divi vīrieši bija patiesi mīļi un iejūtīgi viens ar otru. Viņu uzvedība bija tik neuzmācīga pārējiem, ka pat ievēroju pāris "postpadomiski domājošos" cilvēkus, kuri top redzēja, bet neko neizrādīja, pat skalī neapsrieda savā starpā. Citā situācijā, "moderni" heteroseksuāli pārīši (saplēstās drēbēs, piedauzīgu uzvēdību) izraisīja riebumu citu līdzcilvēku vidū - bet viņiem piedeva, jo nebija citu šokējošu apstākļu.
Pietiks spriedelēt - tagad jau būs daudz man adresētu pārmetumu (ceru rujības gan izpaliks). Es pašreiz neuzskatu Praidu mūsu Zemē, mazajā Latvijā par lietderīgu.