ainars
|
14.04.2008. - 23:35:28
Grifs, Eiropas Savienībā Eiropas Savienības pilsoņiem, kas pārceļas dzīvot uz citu Eiropas Savienības valsti, nekāda īpaša uzturēšanās atļauja nav jāpieprasa - ir tikai jāreģistrējas policijā, jāsaņem personas kods un sertifikāts, ja citā ES valstī uzturas ilgāk par 6 mēnešiem (tā vismaz ir Spānijā). Policijā ir jāaizpilda anketa (spāņu valodā) un tiek uzdoti jautājumi par ieceļošanas mērķi (spāņu valodā). Droši vien, ka citur ES ir tāpat, tāpēc nesaprotu, kāpēc Lindas sievai vajadzētu rasties jebkādiem šķēršļiem, lai automātiski netiktu piešķirta uzturēšanās atļauja Latvijā, ja viņa ir Eiropas Savienības pilsone.
Viena dzimuma ārzemnieki, kas ir rezidenti, Spānijā var stāties laulībā, ja šeit kopā ir nodzīvojuši vismaz 2 gadus. Kā pierādījums tam kalpo gan policijas izsniegtais reģistrācijas dokuments, gan dzīvokļa īres līgums, gan rēķinu kopijas u.t.t.
Mani izbrīna apgalvojumi, kas ļoti bieži parādās Latvijas Internetā, ka viena dzimuma personas no Latvijas kā tūristi var doties reģistrēt savas attiecības uz valstīm, kurās pastāv attiecīgi likumi. Es gan neesmu dzirdējis ne par vienu šādu veiksmīgu gadījumu un droši vien arī nedzirdēšu, jo neviena valsts nereģistrēs šādas attiecības, ja abām personām kas stājas attiecībās, nav nekāda sakara ar šo valsti, ja neviena no šīm 2 personām nav ne rezidents, ne pilsonis. Iespējams, to dara Kanāda, par ko rakstīja Linda, taču tā tādā gadījumā ir vienīgā valsts, kur tas ir iespējams.