User
Password

KriEvi in da Lv... / 240

martini | 12.03.2007. - 22:50:20 | Views: 33441

(var jau buut taada diskusija jau ir bijusi, bet es savu ddargo laiku negribeeju teereet un mekleet)

Tatad,,es tiesam nevaru iebraukt,,
vai dziivojot Latvijaa ir tik gruuti iemaaciities latviesu valodu??
Nju ja nevar, un principiaali to nevari izdariit, nu tad prom uz Rašu,,,
man kaitina,,,,
Taa ir vnk fakina necienja valstij, respektiivi Latvijai,,
un ja necieni - taatad nepatiik, ja nepatiik - neviens netur, netur - prom uz Rašu...
negribu nevienu aizvainot, bet nju esmu to pateicis
unj pasakat veel ka taa nav,,
Replies (304)
escape | 27.05.2007. - 17:41:43

Pilnībā piekrītu martini. Lai brauc prom tie mani tautieši un citi cilvēki, kas nevēlas iemācīties valsts valodu. Vienīgais, kas to liedz, ir slinkums. Tādi cilvēki, manuprāt, vienkārši vēlas sēdēt, neko nedarīt un gaidīt, kad viņu vietā kāds visu izdarīs, vai arī viņiem ir kaut kādi idiotiski principi.
Latviešu valoda ir ārkārtīgi skaista, savdabīga un tā būtu jāsargā kā dārgums. Mani tracina, ka lielākā daļa latviešu viņu pašu valodu lieto nepareizi. Iemācieties cienīt savu valodu paši un tikai pēc tam aizrādiet citiem!
Kaut arī esmu krievs, es nemūžam neatļautos pateikt, piemēram, "davai" sarunas beigās. Es kādu pus gadu saviem darba devējiem - latviešiem mācīju, ka tāda vārda latviešu valodā nemaz nav.
escape | 27.05.2007. - 17:45:38

Starp citu lielākā daļa krievu, kas mācījās kopā ar mani, pret latviešu valodu izturas ar lielu cieņu un, atšķirībā no latviešiem, lieto to pareizi gan mutvārdos, gan rakstiski, gan stilistiski, gan gramatiski.
frodo | 27.05.2007. - 17:49:24

valoda ir elastīga un plūstoša, nevis sastingusi. Visos laikos ir bijušās diskusijas par to, vai un ka integrēt valodā jaunus vārdus, kas nāk no citām kultūrām, no citām valodām, kas apzīmē citās vietās rādītas lietas. Teiksim, datorpasaulē mums neienak prātā aizstāt katru anglicismu ar latviešu vārdu - arī šeit mēs lietojam vārdu "čats" vai "blogs". Arī agrāk svešvārdi integrējās latviešu valodā - teiksim, vārds "diskusija" nav nemaz latvisks, ka arī "profils" vai "katalogs"...
Arī tavs niks (vai kā labāk to saukt latviešu valodā) "escape" nav īsti latviskots :-)))
escape | 27.05.2007. - 17:49:48

Un vēl... Man rīt ir latviešu valodas un literatūras eksāmens, uz kuru es, krievs, došos ar lielāko prieku, atšķirībā no maniem kursa biedriem - latviešiem.
frodo | 27.05.2007. - 17:51:52

lai veicas eksāmenā! :-))) Frodo turēs īkšķus :-)))
escape | 27.05.2007. - 17:52:43

Paldies!
frodo | 27.05.2007. - 17:54:17

un paldies Tev par patriotismu un skaistu, izkoptu latviešu valodu!
dorogaja | 27.05.2007. - 17:55:01

Мне вот нравятса в этом плане многоязычные страны. Например Канада, там оффициально признано 2 гос.языка английский и на французский и проблему из этого не делают. Для меня не важна национальность, гораздо важнее внутренняя сущность человека. К сожалению так сложилось что я не могу назвать своей родиной ни Латвию, ни Россию, нисмотря на то что у меня есть LR-гражданство. Я бы скорее уехала б в Англию, чем в Россию, но к сожалению по состоянию здоровья не могу сейчас этого сделать. Здесь я не вижу будущего для ЛГБТ, единственная надежда на то что Евросоюз не допустит ущемление прав ЛГБТ, для меня это гораздо важнее чем национальный вопрос, а об остальном я считаю можно договориться:) Конечно неприятно когда человека не любят только за то что он латыш или русский, но не нужно на этом зацикливаться и делать из этого проблему. Многие вещи лучше воспринимать такие какие они есть, а не такими какими нам бы хотелось их видеть.
specialkate | 27.05.2007. - 20:34:06

Esmu krieviete.
Maatei vakaraa kaut ko pastaastit krieviski vairs nevaru, jo aizmirstu vaardus, jo skolaa latviski, darbaa latviski.°

Vairaaki draugi ir krievi, savaa starpaa runaajam LATVISKI,jo tas ir ieradums. Maate smejas.

Citreiz es juutos piekususi no shiis valodas, un saaku runaat krieviski, mani saprot, un nedusmojas, jo zina,ka es maaku arii latviski, pie tam dazhi pat nenojaush,ka esmu krieviete.

Gramatiskas kljuudas katei vienmeer ir bijushas visur. jo taaa vnk. nav mana stipraa puse.

mikestar | 27.05.2007. - 23:29:50

escape, a kas slikts ir vārdā davai?
escape | 28.05.2007. - 00:18:12

Latviešu valodā vienkārši nav tāda vārda. Krievu valodā tas nozīmē dod un tas nebūtu jālieto kā atvadu vārds.
fagot | 28.05.2007. - 00:33:54

Escape, neapšaubāmi, tavs entuziasms ir tikai apsveicams, bet... Bet problēma ir tāda, kā cik tu nelīstu vai arī runātu labāk par Raini, tu vienalga paliksi „krieviņš”. Tāpat, kā es Krievijas čatos un forumos regulāri dzirdu „fašists”, kaut man bieži teica, kā krieviski es runājot Dostojevska valodā...
Kā reiz nesen par šo tēmu Latvijas televīzijā bija raidījums ar sižetu par kādu Latvijā dzīvojošu melnādainu, kurš velti cīnījās par savām tiesībām ar latviešu ierēdni. Beigās tā ierēdne no viņa muka prom, piemetinot: „Viņš vēl ar mani latviski runā!”
mikestar | 28.05.2007. - 00:54:34

escape, lingvists atradies! slengs ir normāla parādība jebkurā valodā.
p.s. viņš vēl ar mani latviski runā! :D
escape | 28.05.2007. - 01:03:11

Nezinu, par kādām problēmām Tu raksti, fagot, bet man šajā ziņā nav nekādu problēmu. Es esmu, kā Tu saki, "krieviņš" un nemaz necenšos kļūt par kādu citu, tas man varbūt tikai nejauši sanāk.
escape | 28.05.2007. - 01:17:59

Mikestar, es neesmu lingvists. Man patika mūsu ļoti labā latviešu valodas skolotāja, tāpat kā vizuālās mākslas skolotāja, pateicoties kurai es labi zīmēju, informātikas skolotāja, pateicoties kurai es ar datoru spēju paveikt visu to, ko man vajag un tā tālāk...
single-day | 28.05.2007. - 02:32:11

Russians have been the largest ethnic minority in Latvia for many centuries (full stop)
У меня никогда не было проблем с латышским языком, умею говорить, писать и читать :) Но сейчас им не пользуюсь, не потому что не могу, а просто нету необходимости! У меня есть мой английский на котором мне намного удобней общаться, и если меня понимают окружающие и не испытывают никаких при этом проблем, то зачем я должен себя ущемлять в использование своего родного языка?! Я говорю на русском/английском мне отвечают на латышском и нет никаких проблем. Я понимаю, меня понимают... никто не ущемлен в правах, и чувствует себя комфортно! Зачем разводить эту байду - дискуссию.
Ты съездий в Америку, посмотри как там жувут "латиносы" - выходцы из Латинской Америке, и говорят ли они на английском? А еще лучше посети Китайские районы, там вообще практически никто не знает английского! Но НИКТО не считает их нелояльными к стране и что они проявляют неуважение к ней! Кстати русские та территории Латвии жили намного раньше, чем латыши как нация сформировалясь. Были ливы, курши и т.п. из которых потом и сформировалясь латышская нация!
Если плохо владеешь историей то посмотри тут : http://en.wikipedia.org/wiki/History_...s_in_Latvia - статья написана НЕ русскими!
kasablanka | 28.05.2007. - 13:42:41

single-day

Статья от Вики написана студентом-долбоебом.
А относительно "нации" - есть несколько критериев, интерпретация коих разнится - напр.

Историческое наличие
-собств. неделенная територия (+колонии)
-монорелигиозная основа в рамках одной конфесии
-национальной аристократии и рабов, крепостных

Более по-новому времени добавляют и такой интересный признак - глобально по этническому признаку организованная мафия.

Латыши, как и их друзья америкосы, тут не ночевали...
escape | 28.05.2007. - 16:22:38

Я считаю своей обязанностью знать язык той страны, где я живу, и пользоваться им везде, где это необходимо или желательно.

Starp citu, šodienas eksāmenā manis izvēlētā pārsprieduma tēma bija „Cilvēks un valoda”… Man gan bija ļoti daudz kas rakstāms, žēl tikai, ka vajadzēja iekļauties 250 - 300 vārdos.
escape | 28.05.2007. - 21:14:35

Martini, "KriEvi in da Lv... " - šis teksts ir brutāla necieņa pret pret latviešu valodu, ja vien tas ir latviski. Man gan liekas, ka tā ir kaut kāda nevaloda. Sākumā tomēr vajadzētu pašam iemācīties valodu, pirms pārmest citiem, ka viņi to nezin.
martini | 28.05.2007. - 21:16:09

cieņa nenozīmē nelietot slengu un runaat tikai gramatiski un valodnieciski pareizi,,,un sitaa diskusija man ir apnikusi taa kaa nejauciet mani tur ieksaa,,
© Lesbi.lv. Visas tiesības aizsargātas.
Contacts  |   Advertise  |   Terms of Service  |  Privacy Policy  |  

Our website uses cookies. If you continue navigating we consider that you accept their use.