stelss
|
09.04.2007. - 02:54:11
Par atalgojumu, Shelby, esi tik laipns un nosauc kaut vienu uzņēmumu, kur maksā tādu atalgojumu metālapstrādes speciālistam? Un nevis tādam, kā specializētam virpotājam, kurš māk tikai strādāt uz programēta darba galda, vai frēzētājam, kurš arīt tikai klaviatūru spaidīt prot, bet tādu, kurš māk visu un var to pagatavot kauč ar vīli. Es māku, gan virpot, gan frēzēt, gan metināt, kalšanu arī pieprotu, par atslēdznieka darbiem nemaz nerunāsim... Vienīgais uzņēmums, kur tik lielas algas varētu maksāt, ir kautkāds Jelgavas uzņēmums, kurš nesen sācis attīstīties. Bračkam tur paziņas strādā. Bet tas bruto ir tikai bruto, neto tas varētu būt ap 800, es ne katru mēnesi no tā atpalieku. Vienīgi, ka man jau visu nemakšā godīgi, nu aploksnītē iesviež vairāk, nekā papīros raksta. Ja runājam par sociālajām garantijām... Tad vienīgā garantija ir trešais pensiju līmenis. Par slimnīcām!!! Zirgi jau sen nobeigušies zobus ņirgdami!!! Latvijā nav normālas medicīniskās aprūpes, ne arī iespējas sev tādu pieprasīt. UN neskatoties, ka jūs maksājat sociālos nodokļus, ne mazākus, par tiem, kad medicīna un izglītība bija bezmaksas, jums tāpat par visu jāmaksā. Ārsta pakalpojums maksatj tik un tik, laba skola maksatj tik un tik... Kādas sociālās garantijas spēj jums sniegt šī valsts, kuras vadībai tikai sava kabata dārga.