janisl202
|
24.11.2017. - 04:16:48
Par skaistajiem vārdiem pirms tikšanās - tās ir sabiedriskās attiecības un kā tādās, visi, protams, sevi atspoguļo no tās labākās puses (cik nu kurš to prot), tāpat kā akli neticam reklāmām, tāpat arī nav akli jātic arī šādai sarakstei, ir lietas, ko var secināt arī šādi, bet neviens atklāti neteiks, ka interesē tikai pēcpuse un kolīdz to dabūs, zvanīs nākamajam pēc saraksta (pat tie, kas meklē tikai seksu, grib justies īpašāki, nevis vienkārši vienoties par bāšanu caurumos), šo kategoriju labi atmasko laiks, ja viņš nespēj sarakstīties pat nedēļu, tad ir skaidrs, ka tās viņa attiecības arī nekādas ilgās nebūs. Nedabūšana rada spriedzi, kas nevar gaidīt, vientulība ir lēna, konstanta sajūta, ar ko var dzīvot gadiem, cerība pirmo padara nepanesamāku - otro vieglāku.
Par to jūtu neapspriešanu - tā ir Latvijas nacionālā īpatnība, ka vīrieši nedrīkst ne vien raudāt, bet viņiem arī nedrīkst vispār būt jūtas, tādēļ par jūtām ir pieņemts nerunāt, lielākā daļa vēnas graizīs, bet ne vārda par jūtām nepateiks. Tādēļ pat šķiroties tiek mētātas sūdzības par niekiem, kā nemazgāti trauki, bet netiek runāts, ka no rīta neapskāvi un nenobučoji. Cik es savulaik mēģināju iepazīties, praktiski vienmēr visi vienkārši pazuda, tikai viens vismaz uzrakstīja, ka nav neko sajutis un neredz jēgu turpināt, nebija ne vārda par iemesliem, bet tas jau bija sasniegums vismaz pašu faktu uzzināt, nevis domāt vai tiešām bija tik slikti, ka nevar ne vārda pateikt, vai varbūt guļ slimnīcā un nevar atbildēt. Es pats gan principiāli nekad neesmu slēpis savu nostāju, ja kas ir labi - teicu, ja kas nav labi - arī teicu, nav jau jēgas tur ko slēpt vai melot, ja jūti ko - mēģināsi būt kopā, ja ne - tas tāpat beigsies... pie tam ne vienmēr ir racionāls iemesls, mēdz būt vienkārši, ka nejūti neko, lai viņš kaut pasaku princis būtu ar prātu vērtējot un kādreiz iemīlies, kaut nevari saprast kā ko tādu vari mīlēt.
Par tikšanos dzīvoklī - neviennozīmīgi, personīgi man tas allaž bija, lai var mierīgi, netraucēti aprunāties. Uz ielas nekad nevar zināt garāmgājēju reakciju, ja ko sadzirdēs un kautiņš randiņā, visticamākais, neiederētos. Protams, cilvēki ir dažādi, bet maģisko vārdiņu nē, neviens nav atcēlis un ja otrs ir iesilis nepiedienīgi ātri, nav nekādu problēmu atteikt, vai pat uzšaut kādu reizi pa aci, atgādinot, ka viņš netiekas ne ar kādu pusaugu meitenīti. Pats sekss randiņā ir neviennozīmīgs, reizēm ir, ka tā ķīmija ir, ka jūti, ka viņš ir īstais un nav svarīgi pirmā vai desmitā tikšanās reize tā ir... Man tā bija ar manu puisi, ar ko satikos neitrālos apstākļos un nemaz neplānoju neko seksuālu, bet randiņa beigās apskāvu un viss aizgāja pats par sevi, mēs dzīvojam kopā jau vairāk kā desmit gadus un joprojām viņa apskāvienos manu sirdi pilda laime. Zinu arī citus, kam tā bija, ka to īsto satiekot, tas viss vienkārši notiek, kad pazūd principi un tradīcijas, nedomā kas pareizi vai kas nepareizi, kad vienkārši parāda ar ķermeni to, ko vēl vārdos nepaguva pateikt.