User
Password

Referendums 07.07.07. / 40

wizard | 08.07.2007. - 21:51:48 | Views: 6716

Kurš aizgāju un kurš ne? Kā nobalsojāt? Kāpēc piedalījāties/nepiedalījāties? Kāpēc nobalsojāt ’’par’’ vai ’’pret’’?
Replies (60)
123
rmax | 11.07.2007. - 02:28:21

Время работы участков, где можно было проголосовать ЗА/ПРОТИВ отмены поправок в законы, было с 7.00 до 22.00 . Поэтому отговорки что не смог или не успел не принимаются.
В данном конкретно случае исход референдума не влияет на законы, т.к. Саейм сам отменил принятые им поправки. Но в принципе исход этого референдума имел больше смысла если бы не было смены президента Л.Р.
Лично я специально после работы в 21.00 пошёл и проголосовал.
vilx | 12.07.2007. - 12:06:48

Piekrītu Piekūna viedoklim, ka tikai mēs paši ar aktīvu rīcību spējam ietekmēt to, lai valdības pieņemtie lēmumi būtu tautas interesēs. Tas, ka aizgāja pāri par 300 000 cilvēku (arī es), kaut arī tā ir vasara, arī vēl tas zīmīgais datums, kad daudzi savu savienību noslēdza kāzās, nozīmē, ka ir pietiekami liela sabiedrības daļa, kurai nav vienalga, ko Saeima un valdība dara. Šī sabiedrība ir gatava iesaistīties politikas veidošanā ne tikai vienu reizi četros gados. Šāda tautas nobalsošana būtu svētīga visiem būtiskākajiem likumu grozījumiem. Lielisks piemērs ir Šveice, kur šādas tautas nobalsošanas notiek ļoti bieži, arī vietējo pašvaldību līmenī, ja tiek pieņemts visiem pašvaldības iedzīvotājiem būtisks lēmums. Tas ļauj izvairīties no politiķu savtīgā nolūkā pieņemtiem lēmumiem.
grifs | 12.07.2007. - 14:25:25

kasablanka - bet tāpēc jau pilsoņiem ir jākļūst politiski aktīvākiem, jo citādāk tā arī paliks, kā te saka - aunu tauta. Vai tad tās visas greizās valdības baigi tautas gribētas ir tikušas pie šprices? Vai tad tagad arī Zatlers ir tautas gribe’ts prezidents? Nu nē - un tas viss apteicoties tam, ka pilsoņi vēlēšanās balso kā auni, žagatas vai vienkaŗši dutraki - kurš vairāk sola, kurām spīdīgāks pulkstenis, kuram smukāks’ģīmītis, vai vienkaŗši, kurš smukāk runā, tas arī tur tiek iekšā, savukaŗt cilvēkiem no tuatas vidus, kuri tik tiešām varētu kaut ko darīt valsts labā pat nav īsti iespējas tur tikt un tur rīkoties, jo tauta atkal un atkal balsos par smukāko ģīmīti, vai šādā referenduma gadījumā būs vienaŗši kutra, jebšu neies balsot tieši tāpēc, ka nesapratīs, par ko vispār balso.
Nedomāju, ka šajā situācijā ir pieņemams Šveices modelis un mums noteikti ar tik dumjiem vēlētājiem nav nepieciešams tautas vēlēts prezidents, kurš būs tikai kaŗtējais smukais ģīmītis, bet būs ieguvis tādas privilēģijas, ka varēs vienas dienas laikā valsti aizlaist postā. Vienīgais reālais ir pašai tautais pašizglītoties un kļūt politiski aktīvākai, kā es jau minēju sākumā, lai pēc tam nav jākasa pakausis, kas vispaŗ noteik ar valsti...
cilveeks | 12.07.2007. - 15:57:45

Es arī esmu pret vēlētu tautas prezidentu. Ievēlēs tipa Gorbunovu. Mums ir normāla Satversme. Domāju, ka nākamā Saeima būs sakarīgaka (jo tomēr viss pamzām progresē), kas spēs mācīties no Z. ievēlšanas kļūdām. Normāls prezidents būtu atraktīvs intelektuālis.
wizard | 12.07.2007. - 19:45:02

kasablanka ziņa 12.07.2007. - 14:01:33 izdzēsta par necenzētas leksikas lietošanu
wizard | 12.07.2007. - 19:47:36

vilx, nu es neaizgāju, bet vai tad tas liecina par vienaldzību pret valstī notiekošo? Es nevēlos piedalīties ’’Jaunajam Laikam’’ izdevīgajos šovos. Pēdējais referendums bija tieši tāds šovs.
cilveeks | 12.07.2007. - 21:12:11

Šim referendunam nebija nekāda sakara ar Jauno laiku. JL to tikai atbalstīja. Brīnos par cilvēku tumsonību.
wizard | 12.07.2007. - 22:15:49

cilveeks, es arī brīnos par cilvēku tumsonību. Tavs apgalvojums ir iekšēji pretrunīgs ’’nekāda sakara ar ’’Jauno Laiku’’ ir pretrunā ar ’’JL to tikai atbalstīja’’. Pats vien atzīsti, ka sakars ir.
frodo | 12.07.2007. - 23:07:06

Es domāju, ka cilveks gribēja teikt to, ka referendums bija daudz kas vairak par JL atbalstīšanu. Daudzi, ja ne vairums, piedalījās referendumā tādēļ, ka viņiem ir viedoklis par likumiem, likumdevējiem, patreizējo koalīciju utt - nevis tik šauri tādēļ, ka JL ir aicinājis...
wizard | 12.07.2007. - 23:09:24

frodo, ko cilvēks teica, to lai viņš pats pasaka.
wizard | 12.07.2007. - 23:12:39

frodo, vienlaikus es tev varu piekrist, ka cilvēkiem bija citi motīvi, ne vien JL atbalstīšana. Bet es to arī nenoliedzu, bet pateicu kaut ko citu: atbalstīt JL izdevīgus pasākumus es personīgi negribu. Neredzu, kādu tik milzīgu labumu šis referendums tagad deva.
fagot | 12.07.2007. - 23:22:30

Daudziem, ja ne vairākumam nebija nekāda viedokļa par tiem abiem likumiem un referendumā piedalījās tikai tādēļ, jo prezidente teicot, kā tā vajaga. Par ko vien liecina tas fakts, ka vairāk nekā 10000 ir nobalsojuši pret (atcelto!) grozījumu atcelšanu...
cilveeks | 12.07.2007. - 23:44:07

fagot piezīme ir interesanta
dino | 13.07.2007. - 01:06:24

Me gan bija nobalsot, jo:
tas bija ka apliecinajums 1.soli iesaktajam - balsojumam PAR referendumu,
Tie, kas tagad nebalsoja, nespej novest lidz galam iesakto soli! :(
frodo | 13.07.2007. - 11:29:16

Fagot, man šķiet, ka referendumā piedalījās arī tie, kuri uzskata, ka grozījumi NAV jāatceļ... Piemēram, Zatlers ir piedalījies referendumā... es, protams, nezinu, kā viņš ir balsojis...
Protams, formulējums arī nebija dažiem cilvēkiem skaidrs, cilvēki gājuši balsot PRET grozījumiem, un tur bija jāatzīmē PAR... Kāds pensionārs varēja arī nesaprast.

protams, ja valdība patiesi gribētu ZINĀT tautas domas, viņi būtu izvērsuši kampaņu, skaidrojot cilvēkiem gan grozīmumu būtību, gan visus par un pret. Bet viņi bija ļoti, ļoti cerējuši, ka kvorums nesavāksies, arī laiks tādēļ tika izvēlēts jūlijā. Tāpēc viņi ir izvērsuši kampaņu "referendums ir muļķības un lieka naudas terēšana, nenāc!" Un, wizard, ja var teikt, ka tie, kuri gāja gribot-negribot ir atbalstījuši JL, tad tie, kuri negāja, atkal gribot-negribot, ir atbalstījuši koalīcijas po**īstus :-(((
ihtiandris | 13.07.2007. - 12:17:21

es nebiju balsot uzskatu ka šis izgājiens bija totāla muļķība
frodo | 13.07.2007. - 19:30:44

Ihtiandr, kādēļ tu tā domā? Vai vari pamatot?
wizard | 13.07.2007. - 19:31:55

frodo, да елки зеленые! Tu, laikam, nelasi, ko es rakstu. Es neteicu par visādiem ’’gribot-negribot’’, bet gan teicu pavisam konkrēti, ko domāju: pašlaik referendums ir izdevīgs JL, tie, kas piedalījās, palīdzēja JL. Kas attiecas uz tavu apgalvojumu, ka ’’neaizgājušie’’ atbalstīja koalīciju, tad tā ir demagoģija.

Kur ir pierādījumi, ka koalīcijai vispār ir svarīgs šis referendums? Viņi jau visu ’’sakārtoja’’.

Vispār, man šķiet mākslīga JL nostādīšana pretī koalīcijai.

Kur tad programmatiskās nesaskaņas? Nav, izņemot JL nepārtrauktu murgošanu par ’’cīņu ar korupciju’’, kas būtība nozīmē jaunu korupcionāru cīņu pret vecajiem.

Kur kaut mazāka konsekvence JL attieksmē pret ’’koalīciju’’? Vienā brīdī viņi ir iekšā koalīcijā, turklāt, izvirzot no savas partijas rindām visstulbākos ministrus visā valdībā, tad pēkšņi atceras par sen zaudēto jaunavības plēvi, ar troksni aiziet no valdības un tēlo morālistus, tad pēc vēlēšanām paprasās atpakaļ valdības koalīcijā, kur viņus pasūta dirst, liekot saprast, ka ir daudz jaunākas un mazāk pretenciozas prostutūtas, kas ’’darīs visu’’.

Neiet runa par koalīcijas cīņu pret JL vai par JL cīņu pret koalīciju. JL cīnās tikai par vietu koalīcijā.

Es no savas puses negribu, lai papildus esošajiem darboņiem koalīcijā būtu vēl šie murgainie idioti, vecenes ar gultā un politikā nepiepildītām ambīcijām, veči bez profesijas un spējas kaut ko organizēt, šizofrēniskie demagoģi ar neskaidrām amatpersonu deklarācijām.
frodo | 13.07.2007. - 22:11:40

wizard, piedod, lasīju neuzmanīgi un negribēju tevi aizvainot. Es jau kaut kur teicu, ka esmu par tevi ļoti augstās domās un tavs viedoklis man ir svarīgs.

Es neidealizēju JL. Man, protams, patīk, ka viņi ir vienīgie (plus Ždanoka un Cilevičs), kas mūs konsekventi atbalsta (protams, visi ne, bet tur ir vislielākā mūsu atbalstītāju koncentrācija). Arī salīdzinājumā ar citām partijām viņi man šķiet tie, kas drīzāk pauž manas kā vēlētājas domas. Taču tas nenozīmē, ka es viņus uzskatu par gaišo spēku vai labā iemiesojumu. Kamēr Repše ir JL vadītājs, tikmēr man ir grūti viņus atbalstīt un pieņemt.

Koalīcija man ļoti nepatīk, jo man riebjas ZZS, kuriem nedz savas sejas, nedz zināšanu, nedz platformas un kurus vieno tikai kopīga atkarība no Lemberga siles, un, protams, riebjas arī pirmā partija - mums ir tik ļoti pretēji viedokļi par vērtībām un arī kompetenci, cik vien tas tā var būt.
Man riebjas TP uzspļaušana vēlētājiem.

Par referendumu - lai kurš ir tajā ieinteresēts un lai kurš to ierosina, rteferendums vienmēr ir iespēja tautai pateikt savu vārdu. Nepasakot to, mēs dodam skaidru signālu partijām par to, ka "mums politika neinteresē", respektīvi, ka politikā netaisāmies iejaukties, negrasāmies formulēt savas domas un, lai cik varāmies par to, kas notiek, arī turpmāk darīsim to mājās pie televizora vai ciemos virtuvē (vai viesistabā). Ja mēs neesam ieinteresēti, lai mūsu viedokli ņem vērā, tad mums ir jābūt ar viedokļiem.

Un es domāju, ka iet piedalīties referendumā ar domu atriebties koalīcijai vai atbalstīt JL, VVF vai pilnīgi vienalga ko vēl, nav pareizi. Mums ir jautāts par to, ko mēs domājam par noteiktiem grozījumiem noteiktam likumam. Pareizi būtu izstūdēt gan esošo likumu, gan piedāvātos grozījumus, un noformulēt savu viedokli. Un tad iet un paust to.Kamēr mums nav viedoklis vai tas ir atkarīgs no tā, kura partija to pauž, tikmēr ar mums ir viegli manipulēt. Tikai tad, kad izglītosīmies un sapratīsim, ka politika nav "tur ārā", ka tā skar katru no mums ļoti tiesā viedā, tikai tad ir cerības, ka ar mums sāks rēķināties. Tā es domāju, wizard, to es mēgjināju teikt.
wizard | 13.07.2007. - 22:52:41

frodo, paldies par labiem vārdiem, bet tava loģika nepārliecina. Tā jau varētu atbalstīt piedalīšanos arī vēlēšanās ar vienīgo kandidātu, jo mums taču pajautāja, ko mēs par šo kandidātu domājam. Bojkotēt kādas vēlēšanas vai referendumu, tas ir pēdējais, ko es nolemtu darīt pats un ieteikt citiem. Bet šoreiz gan nenožēloju, ka nepiedalījos šajā farsā. Jāatceras, ka vēlēšanas un referendums nav vienīgie līdzekļi, kurus var izmantot politiskajās pārmaiņās.
123
© Lesbi.lv. Visas tiesības aizsargātas.
Contacts  |   Advertise  |   Terms of Service  |  Privacy Policy  |  

Our website uses cookies. If you continue navigating we consider that you accept their use.