stelss
|
30.03.2008. - 10:40:10
Gboy23, Tev īpaši, ja nepielec, NEVIENS PAT NEPAMANĪS, KA TĀDS KĀ TU BŪSI UZ STUNDU ATSLĒDZIES. Kauč pus Latvijas atslēgtos, TECi darbosies, HESi darbosies, tikai saražotā jauda aizies kaimiņvalstīm, jo neviens nestāv pie vadiem un krānus tur negroza. Strāva virzās tur, kur patēriņš, pārējo nosaka skaitītāji, uz kuru pusi tā plūdusi. Vēlies samazināt piesārņojumu, ko rada elektrības piesārņojums? Atsakies no ledusskapja, mikroviļņkrāsniņas, veļasmašīnas, trauku mazgājamās mašīnas, kafijas aparāta, un galvenais no apkures, auto, mopēda un tamlīdzīgiem niekiem, kas tiek saražoti ar elektrības palīdzību. Dzīvo zemnīcā, gatavo uz malkas krāsniņas un audzē visu pats ar savām maigajām rociņām. Tikai tad izvairīsies no piesārņojuma, ko izraisa elektrības ieguve.
Bet, ja nopietni, vislielāko ekonomiju varētu dot veikalu, firmu, iestāžu apgaismoto reklāmu aizliegšanu, kā arī lieko namu fasāžu apgaismojumu, kas dod tikai vizuālo efektu. Vēl varētu aizliegt firmās, veikalos, iestādēs atstāt pa naktīm apgaismojumu, kas tiek atstāts tikai reklāmas nolūkos, Un tad es domaju, ka 50 % energijas tiks ieekonomētas.
Tas ir mans un tikai mans subjektīvais viedoklis, uz ko lūdzu neviekt zinātniskus apgalvojumus un slēdzienus!!!