grifs
|
27.06.2008. - 14:51:01
Markuss - es pilnīgi noteikti nemoralizēju. Nauda? Jā - droši vien un man ir pilnīgi vienalga kā cilvēks pelna savu iztiku un izpriecas -ar rokām, galvu vai dibenu. Nauda nesmird, taču pa starpu naudai es prātoju par to, ka neskatoties uz tiem visiem labumiem, man pašam baigi nešķistu tas viss tik rožaini. ja tev tas šķiet kā sapņu piepildījums - apsveicu, tas ir tikai apskaužami, bet man par to būtu žēl, ka šīs visas lietas es nebaudu ar mīļoto cilvēku.
Nauda, vara, mīlestība, laime... , tās ir tikai sastāvdaļas, kas veido mūsu dzīves un mūsu pasaules uztveri. Iespējams, kamēr mēs esam vieni kā pirksti mēs vairāk orientējamies uz karjeru, naudu, varu, bet tad, kad mums pie sāna ir mīļotais cilvēks ir tikai normāli, ja vērtību skala pārorientējas un iespējams ne tik svarīga kļūst nauda un vara, bet iekšējais komforts, uzticība un uzticēšanās - tā teikt ģimenes pavards. Protams ar mīlu vien neizdzīvosi, tāpēc ir jāmeklē līdzsvars.
Bet es varu tikai piekrist Jānim par to, ka nauda nebūt nenosaka visu un nekas nav mūžīgs. Tas, ka šāda diezgan vieglā veida (it kā vieglā) tiek pelnīta nauda, nenozīmē pārtikušu dzīvi mūžīgi. jaunība beidzas, pievilcība zūd un pēc gadiem mēs attopamies turpat kur ir mūsu pasu pircēji, tikai atšķirība ir tā, ka mums nav naudas, jo diez vai savā "karjerā" šādā veidā var nopelnīt tik daudz naudas, lai visu mūzu varētu bezrūpīgi ceļot pa pasauli. Tāpēc es domāju, ka lai arī tas sākotnēji var likties viegls pelņas veids, tas nebūt nav ilgs un nebūt nav mūžīgs, kas nozīmē, ka cilvēkam ir nepieciešams tik un tā apgūt kādu pastāvīgāku arodu, kā dzīvē pelnīt iztiku. Pats taču saki, ka vairs ar to nenodarbojies. Rodas jautājums - kāpēc gan? Un vai tava laba dzīve ir beigusies?