ginoro
|
22.11.2008. - 02:05:54
Pa ceļam vārtoties sniegā, es zem vienas eglītes atradu dāvanu. Liels bija mans pārsteigums, bet tu tik pārliecinoši spēji man iestāstīt, ka to tur noteikti atstājis kāds rūķis, ka es vēl šodien nezinu – vai tas biji tu, vai tiešām kāds rūķis. Mēs abi izlēmām, ka dāvanu vaļā taisīsim tikai mājās, un tāpēc mēs devāmies tālāk ceļā. Tik sen nebija iets pa šīm takām, brists pa tik piesnigušām kupenām, kādas var atrast tikai dziļos laukos, un tur jau rēgojās maza mājiņa.
Uzkāpuši pakalna virsotnē, mēs pamanījām mazo mājiņu, kas bija tik apsnigusi un sniega iekļauta. Tas lika mums skriet no kalna lejā, mest kūleņus un steigšus doties uz mājām. Nevienas pēdas, nevienas dzīvības pazīmes, tik vietām sniegā varēja redzēt kāda dzīvnieka pēdu nospiedumus.
Atslēdzām durvis un devāmies iekšā. Viss bija tik noputējis un auksts, taču tas nespēja mūs nobiedēt, jo mums jau tā bija karsti, mēs sākām kārtot māju. Tu vispirms aizgāji uz malkas šķūnīti pēc malkas pagalēm, bet es tikmēr noslaucīju putekļus un izslaucīju virtuvi un vienīgo istabu, kas bija liela un valdzinoša. Uz galda es uzklāju vecmāmiņas tamborēto mežģīņu galdautu un visos svečturos saliku sveces, kuras degot piepildīja māju ar siltumu un gaismu daudz ātrāk kā kamīns, kuru tu pa to laiku biji jau sakūris. Sienas skapī es atradu eglīšu rotājumus un lampiņas, un tā kā mums pagaidām vēl eglītes nebija mēs izlēmām vispirms ar eglīšu lampiņām izrotāt māju. Sakārām gar logiem lampiņas un logos gaismas pilnus eņģelīšus.
Tā kā mēs vēl nebijām noguruši, metāmies ārā un iztīrījām pagalmu. Abi atraduši pa sniega lāpstai sākām šķūrēt pagalmā visu sniegu, kas bija pieputināts un nebija tīrīts jau no ziemas sākuma, kad te kāds pēdējo reizi bija. Iztīrījuši visu pagalmu un mazliet noguruši, mēs devāmies iekšā, atgūt spēkus, tomēr tūliņ atcerējāmies, ka mums nemaz nav eglītes, un kamēr nav tumšs mums ir jādodas to meklēt. Tu devies līdz malkas šķūnim paņemt cirvi, bet es tev līdzi lai sameklētu laternu. Bruņojušies tālajam gājienam un smagam darbam, mēs devāmies uz to mežu, caur kuru jau nācām šurp no autobusa pieturas.