janisl202
|
24.11.2008. - 03:28:50
Kad mīli, tad ir viegli ziedot savu dzīvi, ir viegli ziedot savu dzīvību... patiesībā ir viegli ziedot pat visu pasauli... lai arī tā ir bezgalīgi augsta cena, bet mīlestība ir bezgalīga balva, protams, neviens gan nezina, kad tā mīla nāks, bet viens gan skaidrs - pēc tās nekad nav tā kā agrāk. Mīlestības dēļ var sanākt ciest, bet tās dēļ ir arī vērts ciest - kas gan ir ciešanas pret mīlestību - par vienu mīlestības minūti ir vērts gadu ciest un tā vienalga būtu liela laime.
Ir maz tādu situāciju, kurās mīlošs cilvēks būtu gatavs atraidīt. Visnozīmīgākā - ja mēģina pasargāt mīļoto no ciešanām. Savu pirmo mīlestību atraidīju, lai neiespaidotu viņa dzīves gājumu... lai viņš nekļūst homoseksuāls vien tādēļ, ka es viņu sargāju un par viņu rūpējos... tagad gan es sāku šaubīties vai orientācija vispār varētu dzīves gaitā variēties... bet es cietu, lai aiztaupītu viņam ciešanas, jo dzīve homoseksuāli orientētam cilvēkam ir labākajā gadījumā sarežģītāka kā citiem... labāk būt vienam kā kādu nolemt dzīvot ar tām pašām problēmām kā pašam.
Ar manu pašreizējo mīļumu bija tā, ka es sāku šaubīties vai spēju viņu darīt laimīgu... vai manas brūces nav pārāk dziļas, vai jelkad spēšu dāvāt viņam to dvēseles siltumu, ko viņš pelnījis... Es viņam devu izvēles iespējas aiziet... atrast kādu, kurš nebūtu tik daudz cietis, kādu, kurš varētu ātrāk būt par svētību viņam... lai jau zināju, ka nav izvēles, kad mīli... viņš palika pie manis un es daru visu iespējamo, lai būtu viņa mīlestības cienīgs... Nekad nestaigātu pa savu atmiņu bezdibeņiem pats dēļ sevis, bet dēļ viņa es esmu gatavs pārkāpt pāri tam, uz ko agrāk nespēju pat noskatīties... Protams, ja viņš turpinātu ciest esot ar mani kopā, es noteikti izvēlētos viņu atbrīvot no sevis... Man nesāp manas ciešanas, bet viņējās gan kā naža asmenis dvēseli griež... Zinu, ka viņš nekad no manis neprasītu upurēšanos... bet arī zinu, ka par viņu nedomādams atdotu visu, bez viņa tāpat debesis vairs nebūs tik zilas un zāle tik zaļa, bez viņa sniegs nebūs balts un saules gaisma nebūs tik spoža...