Ko darīt ar LGBT un viņu draugu sporta spēlēm vasarā?
vitux
| 02.04.2007. - 00:28:19 | Views: 5397
Pavasara saules nebēdnīgais stars iespīdēja acē un lika acerēties aktualizēt jautājumu par LGBT sporta spēlēm šī gada vasarā. Nu, "pret" argumentu šeit diez vai būs (ja nu vienīgi no "drošības" viedokļa, bet ja to pārāk nereklamēsim, pasniegsim kā "LGBT un viņu draugu" un laikus parūpēsimies par drošības jautājumiem, nedomāju, ka problēmas radīsies), bet šoreiz man vairāk interesē daži konceptuāli jautājumi:
1) kādi būtu tie iemesli, kāpē Tu nepiedalītos šādās sporta spēlēs? [pieņemot, ka būtu iespējams arī ’ekonomiskais varianc - katram pēc iespējām’ - dzīvošana teltīs, paša ’virtuve’, simboliska maksa par vietas īri]?
2) nākamnedēļ (05.-09.04.) kā Mozaīkas pārstāve dodos uz Poliju, lai tiktos ar abu pārējo Baltijas valstu LGBT organizāciju pārstāvjiem - apviļāsim konkrētas idejas kopīgiem projektiem. Leiši jau ir izrādījuši interesi par kopīgu sporta spēļu rīkošanu ar Mozaīku, par igauņiem vēl nemāku teikt, bet nu droši vien, ka ar. Starp citu, viņi labprāt sagaidītu kādu basketbola komandu uz Tallinas praida laiku (augusta otrā nedēļa!). Sākotnēji man likās, ka vajadzētu rīkot tikai nacionālās spēles, tb tikai LV iedzīvotājiem, taču tagad liekas - kāpē gan lai tās nebūtu Baltijas valstu LGBT sporta spēles?
3) ja nu ideja par Baltijas valstu LGBT sporta spēlēm "aiziet" - pēc taisnīguma taču tās rīkotu katrā no Baltijas valstīm pēc kārtas, vaij ne? Es labprāt (ne tikai Mozaīkas, bet arī Jūsu vārdā) pacīnītos par to, lai PIRMĀS notiek LATVIJĀ, taču tamdēļ ir 4.punkts -
4) ir vajadzīgs tehnisks un organizatorisks atbalsts. Ir vajadzīga komanda, kas ir gatava pastāvīgi darboties, piesaistīt nepieciešamos resursus, veidot saturisko ietvaru (disciplīnas, kultūras programmu utt)
5) uzreiz gribu teikt, ka sākotnēji šis pilnīgi noteikti nevar tikt veidots kā komerciāls pasāciens - daudz svarīgāk ir veidot kultūrvidi LGBT kopienai Latvijā - tradīcijas, kas kļūst par neatņemamu mūsu dzīves sastāvdaļu, ļauj sastapt sev līdzīgos, iepazīt jaunus draugus, apmainīties ar pieredzi, uzlabot informētību par savām tiesībām un, kas visbūtiskāk, celt pašapziņu - gan sev, gan citiem. Un neformālie pasākumi šai ziņā dod vislielāko efektu.
Kad raxtīju savā e-klubā, daži interesenti atsaucās, ceru, ka viņu piedāvājums joprojām spēkā. Tomēr zinu, ka portāla lietotāju vidū ir arī citi, kas varētu iesaistīties in-kind veidā, gan piedāvājot security & transporta pakalpojumus, palīdzību sameklēt ekonomisku norises vietu, piedāvāt ēdināšanas pakalpojumus, tehnisko aprīkojumu kultūras programmai (e.g. Dj’s), etc.
Džeralda Darela vārdiem runājot, "liktens man ir lēmis kā gaišmatainai raķetei šauties cauri dzīvei, idegt citu galvās trakas idejas un tad kā mazam kaķēnam ierauties kaktā un noliegt vainu notikušā sekās". Ok, es gan pārspīlēju, taču patiesībā mana mīļākā disciplīna būtu "palaist" šo projektu ilgtspējīgā veidā un katru gadu sporta spēļu laikā izklāt pledu 10m ārpus aktīvās zōnas, novērot visu notiekošo (!) no malas un sūkt Cēsu alu.
6.aprīlī lidinos prom uz PL. Ceru, ka līdz tam laikam man varētu būt jau kāds idejas uzmetums. Welcome konstruktīvus komentārus un idejas!