wizard
|
11.08.2007. - 00:03:17
byteen2, man gribējās uzzināt citu viedokli, nevis izteikt savējo :) Bet ja jau tu pajautāji...
Man šķiet, ka seksuālām minoritātēm piemīt pārspīlēts, hipertrofēts egocentrisms. Nevar teikt, ka tā īpašība kā tāda piemīt tikai homoseksuāliem vai biseksuāliem cilvēkiem, bet tās izpaušanas intensitāte, ja varētu tā teikt, seksuālo minoritāšu vidū ir ievērojami lielāka, nekā pārējos cilvēkos.
Pie egocentrisma izpausmēm var pamatoti pieskaitīt lielāko daļu no tā, ko šeit nosauca citi - gan manierīgums ciešā sakarā ar tīksmināšanos par sevi (daiļumu, jaunumu vai spēju nopirkt ’’svaigu gaļu’’), gan arī (un tas, manuprāt, ir daudz ļaunāk) segas vilkšana uz sevi jebkāda veida attiecībās.
Atceros vienu pasēdēšanu pie glāzītes, kurā piedalījās pavisam trīs no šī portāla lietotājiem. No viņiem nosaukšu, protams, tikai vienu - sevi. Divus pārējos tikai aprakstīšu.
Viens ir visai patīkams un gudrs puisis, bet, jāatzīst, neko nekad nedara tāpat vien, visu dara ar aprēķinu, pat tad, ja vietā būtu arī citi impulsi. Otrs - diezgan resns un nepatīkams vīrietis, kas neveiksmīgi cenšas izskatīties jaunāk, bet šī mērķa sasniegšanai vien pērk stilīga pārpalas un krāso matus. Cūka būdams, viņš dzīvo svētā pārliecībā, ka tā tam arī jābūt, jo, redz, viņam tas sagādā tik daudz komforta, cik nespēj sev sgrābināt mazāk cūciski vai vispār cita tipa cilvēki.
Lūk, saruna aizgāja ’’par attiecībām" - mīļākais homoseksuālistu temats. Es klausījos un klusēju.
Pirmais no šiem diviem puišiem klāstīja savu versiju, kāpēc pašķīrās ar savu tā laika bf (versija pārsteidzoši precīzi atspoguļoja viņa bf versiju, kuru, maniem sarunas biedriem nezinot un man negribot, es uzklausīju pirms dažām dienām).
Otrais sarunas biedrs, neiedziļinoties visās psiholoģiskajās niansēs, atbildēja pirmajam tā: ’’Bet tas viss ir dabiski. Man ir puisis. Man ar viņu ir labi, bet kad es atnāku mājās, es saprotu, ka viņš NAV VISS, KAS MAN IR VAJADZĪGS.’’
Ne viens, ne otrs, būdami ļoti dažādi cilvēki, nemaz nevērtēja, ko vajadzēja viņu partneriem, bet pievērsa uzmanību tikai tam, ko vajadzēja viņiem pašiem.
Es arī, laikam, esmu tāds pats. Un tieši tāpēc sarunas laikā klusēju.