User
Password

agresijasatkarīgs...

ancisg | 20.09.2007. - 17:07:16 | Views: 1605

Izlasīju vienā avīzītē rakstu: "Agresijas lēkmēm laiku pa laikam pakļaujas aptuveni 65% cilvēku. Pētījumi rāda, ka pēc agresijas izpausmes, kas ilgst vidēji no 20 sekundēm līdz 30 minūtēm, cilvēks jūtas iztukšots un atbrīvots. Organisms pierod pie šādas izlādēšanās un lēkmes kļūst par ērtu uzkrāto emociju izgāšanas veidu... " utt
Vēlējos zināt, vai jums ir nācies saskarties ar šo problēmu? - par sevi varu teikt - visu savu apzināto mūžu man nācies saskarties ar daudziem cilvēkiem, kuriem ši problēmiņa pastāv, tāpēc es, lai nepgrūtinātu citus - savas emocijas vienkārši "sagremoju" pats,vairs neļauju līzt dvēselē - man uzticēšanās ir prasījusi pārāk daudz...
Replies (4)
frodo | 20.09.2007. - 22:28:28

dusmas un agresija ir divas dažādas lietas. Dusmas ir jūtas un tās mēdz būt visiem. Agresija ir rīcība, uzvedība, kuras mērķis ir darīt kādam pāri. To pielieto tikai daži, kuri neprot savas dusmas paust savādākā veidā.
No vienas puses, nepaust dusmas, tās norīt nav veselīgi. Tad tās sagrauj cilvēku no iekšpuses. No citas puses, tās jāpauž tā, lai tev ir labi, bet nevienam nav nodarīts pāri. Malku var skaldīt :-)))
Man, teiksim, palīdz darīt kaut ko fizisku, piem., skriet, vai arī mašīnā uzgriezt mūziku skaļi-skaļi un dziedāt līdzi.
independent | 21.09.2007. - 01:16:59

... un skala, skala dziedaashana citiem izraisa taas agresijas leekmes, kuras skar aptuveni 65% cilveeku

Bet, ja nopietni:
Dusmas - īslaicīgs emocionāls stāvoklis, ko izraisa frustrācija (spēcīgs sasprindzinājuma stāvoklis, kad cilvēkam šķiet, ka viņš nespēs sasniegt sev nozīmīgu mērķi vai apmierināt savas vajadzības).

Agresija - motivēta iznīcinoša darbība, kas ir pretrunā ar sabiedrībā pastāvošām normām un kuras rezultātā tiek nodarīts fizisks vai psiholoģisks kaitējums.

Ja skatamies peec definiicijas, tad patiesaam liela dala cilveeku dziivee piedziivo kaadu agresijas leekmi. Var jau dusmaas sadauziit kaadu skiivi vai sasist vaazi, kam negadaas? Un manupraat tas nav nekas slikts, ja vien netiek nodariits paari citiem t.i. ja skiivi nesasit metot kaadam cilveekam ;)

Un piekreiitu frodo, visu patureet sevii un sagremot patieshaam nav labi..
dyllan | 21.09.2007. - 10:58:30

Citreiz agresija ir kā aizsardzības līdzeklis pret uzbrukumu (piem. pret emocionālo/psiholoģisko uzbrukumu)
wizard | 21.09.2007. - 11:27:47

Agresija? Daudzi visvienkāršāko viedokļu atšķirību uztver kā agresiju.
© Lesbi.lv. Visas tiesības aizsargātas.
Contacts  |   Advertise  |   Terms of Service  |  Privacy Policy  |  

Our website uses cookies. If you continue navigating we consider that you accept their use.