grifs
|
08.10.2007. - 20:04:01
Man ir bijusi pieredze kā vecākiem ir iet un runāt par saviem bērniem šādā pasākumā. Teikšu godīgi - grūti. Labi, ja vecāks ērnu ir pieņēmis un var bez kamola kaklā pa to runāt, bet problēmas sākas tieši tad, ka vecāks bērnu vēl nav pilnībā pieņēmis. Varbūt viņš viņu ir pieņēmis sirdī, bet nav pieņemis kā publiski homoseksuālu indivīdu, arī tad vecākam ir grūti runāt par to tā skaļi.
Tāpēc man šķiet, ka var piekrist aldim tajā ziņā, ka šādiem pasākumiem vajadzētu tomēr būt slēgtiem - vai arī tik tiešām lielākajā daļā gadījumu tam vēl ir par ātru un vecākiem pašiem ir jātiek galā ar savām izjūtām. Jo, redz, tas nav tāpat kā anonīmajiem alkoholiķiem, kuru anonīmās tikšanās tiek no sabiedrības atbalstītas. Ja homoseksuāla bērna vecāks grib runāt par savu bērnu atklāti, tad viņam ir jāiziet cauri savam, coming out procesam, lai viņš vispār verētu pateikt skaļi, ka viņa bērns ir homoseksuāls. Ja viņš to nespēj, viņš uz šādām tikšanām neies. Tāda ir realitāte.
Ko vēl es varētu piebilst? To, ka attiecībās ar vecākiem galvenais ir tas, lai vecāki pieņem bērnu un bērns pieņem vecāku. AR to es gribu teikt, ka ja vecāks spēj samierināties kaut kādā līmenī ar bērna homoseksualītāti, homoseksuālim ir jāpieņem kaut vai tāda vecāka pretīmnākšana, jo patiesi - vecāki nav vainīgi pie bērnu homoseksualitātes un viņus nevajadzētu vainot, bet gan tieši pašiem atbalstīt. Un ja šāds abpusējs atbalsts ir, atkal vecākam nebūs nepieciešama vēl šada grupa, jo viss, kas viņu interesē ir viņa bērns. Tad jau drīzāk palīdzību varētu meklēt vecāki, kuru attieksmes dēļ bērni ir aizgājuši no mājām un šādā veidā vecāki cenšas savus bērnus saprast un atgūt.