krutafols
|
29.01.2008. - 12:45:58
Cik aprobezhotam jaabuut,lai cilveeku iepaziistot, par to izdariitu secinaajumus balstoties uz kaada cita negatiivajiem izteikumiem, kuri biezhi vien ir nevis patiesi un liidz ar to lala, bet gan vairaak uz "pacuukot reputaaciju" balstiiti. Nenjemos apziimeet tos ljautinjus, kuri kulsta meeles un juutas bezgala laimiigi par shaada veida izdariibaam. Ja ar mani personiigi veeleetos iepaziities kaads par kuru buutu dzirdeejis kaut ko pavisam nepatiikamu, tad nedomaaju, ka shaada veida info izdzirdot es pienjemshu galiigo leemumu - nekaadaa gadiijumaa neiepaziities. Jo redziet, kas vienam medus - otram inde. Ja cilveeks shaadu vai taadu iemeslu vadiits ir riikojies - teiksim taa- ne paaraak ok pret kaadu cilveeku, kursh taa rezultaataa - aizvainojuma, dusmu pilns izplata subjektiivus baarstiijumus,tad tas nenoziimee, ka pret kaadu citu tas riikosies taapat.
Man personiigi neinteresee kas, kur, ar ko un kaapeec. Man pasham ir sava dziive un citos kambaros es degunu nebaazhu un izdzirdot fraazi - kaa, un Tu nemaz nezini?!? man nekas cits neatliek kaa noteikt:’’cilveeki, cilveeki, kur Juus ejat!!!’’
Apspeeleejot no citas puses, tad iespeejams, ka paaraak liela taa drazu bagaazha ljauj izkljuut no nepatiikamaam situaacijaam - piemeeram, taadas kaa "ap stuuri apveshanas" un buut piesardziigaakam. Tomeer, tomeer. Esmu teiciena ’’ja neuzticies, tad neielaidies ar cilveeku nekaadaas attiecibaas,bet ja ielaidies, tad uzticies’’ piekriteejs. Zinaamaa meeraa var vilkt paraleeles ar sho domu graudu (iespeejams, ka neatrefereeju vaards vaardaa, bet doma jau saglabaajaas) un visbeidzot uzsaucu tostu par klachu mazinaashanos un vairaak pieveershanos savas dziives kambariem.
Prozit! :)))